Ikäruokahankkeen kehittämistoimien Kick off Mäntyharjulla

 

 

Haluatko olla mukana kehittämässä Mäntyharjun ikäihmisten ruokaan liittyviä palveluja?

Tervetuloa keskiviikkona 17.3. klo 13.30–15.30 Mäntyharjun Ikäruoka-aloitustilaisuuteen, jossa kerrotaan, miten voit olla mukana parantamassa ja kehittämässä kokonaan uusia palveluita Mäntyharjun kotona asuille ikäihmisille! Kaikki ruokaan liittyvien palveluiden kehittämisestä kiinnostuneet palveluntarjoajat, ikäihmiset ja muut toimijat ovat lämpimästi tervetulleita. Ilmoittaudu mukaan ma 15.3. mennessä.

Tilaisuus tarjoaa ajankohtaista tietoa Mäntyharjun ruokaan liittyvien palveluiden tilanteesta. Kuulet myös, mitä mieltä ikäihmiset ovat palveluista ja mitä he toivovat niiltä jatkossa.

Tilaisuus käynnistää Mäntyharjun alueelliset kehittämistoimet. Kerromme, miten monialainen Ikäruoka-kehittämisryhmä alkaa toimia  ja miten saat oman palveluideasi mukaan työstettäväksi – ja jopa testattavaksi.

Tilaisuus toteutetaan verkossa Teams-ohjelmalla. Kirjautumislinkki ja ohjeet osallistumiseen lähetetään ennen tapahtumaa. Torstaina 11.3. klo 13–14 järjestetään mahdollisuus kokeilla liittymistä Teams-tilaisuuteen.

Ilmoittaudu Ikäruoka-aloitustilaisuuteen viimeistään ma 15.3. seuraavasta linkistä: https://webropol.com/s/ikaruokamantyharju17032021

Ohjelma

  • Mäntyharjun palvelukartoituksen tuloksia: Mikä toimii? Missä on vielä petrattavaa? 
  • Ikäihmisten puhelinhaastattelun tuloksia: Mitä asiakkaat toivovat palveluilta? 
  • Tietoisku Ikääntyneiden ruokasuosituksesta
  • Keskustelua ikäihmisten ruokaan liittyvistä palveluista: Mikä toimii? Mitä pitäisi parantaa?
  • Mäntyharjun kehittämisryhmän toiminnan käynnistäminen ja jatkosuunnitelmat

 

Lisätietoa käynnistettävästä kehittämisryhmästä 

  • Kaikki alueen ikäihmisten palveluiden kehittämisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita ryhmään.
  • Ryhmä kokoontuu työskentelemään eri kokoonpanoilla 3–4 (verkko)työpajaan huhti-elokuun aikana. Muut tapaamiset suunnitellaan ja sovitaan tarpeiden mukaan.
  • Toiminta: 1) tunnistetaan ikäihmisten ruokaan liittyvien palveluiden kehittämistarpeita ja valitaan tärkeimmät jatkotyöstöön, 2) ideoidaan ratkaisuja, joista valitaan lupaavimmat kokeiltavaksi, 3) toteutetaan 1–3 palvelukokeilua syksyllä 2021.
  • Kehittämistoimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta.
  • Ikäruoka 2.0 -hanke koordinoi ja tukee kehittämistoimien käynnistämistä ja palvelukokeiluja.

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätiedot: Niina Rantakari,  TKI-asiantuntija, niina.rantakari@xamk.fi, p. 040 624 7710

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

#ikaruoka #teemarahaa

 

Tilaisuuden järjestää Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Gerontologinen ravitsemus Gery ry:n toteuttama Ikäruoka 2.0 -hanke. Hankkeessa kehitettäviin ikäihmisten palveluihin kuuluvat laajasti erilaiset kauppa-, ravintola-, koulutus- ja ohjauspalvelut. Tavoitteena on lisätä palvelujen saatavuutta, saavutettavuutta, kiinnostavuutta ja hyväksyttävyyttä.

Kohderyhmänä ovat kotona asuvat ikäihmiset, erityisesti hiljattain eläkkeelle jääneet, yksin asuvat, vasta leskeytyneet sekä sellaiset ikääntyneet, joiden toimintakyky on heikkenemässä.

Hanketoimijat ovat kartoittaneet Mäntyharjun palveluja, joita ikääntyneille on nyt tarjolla. Palveluista on koottu havainnointimateriaalia. Mäntyharjulla asuvien ikäihmisten ajatuksia palveluista ja palvelutarpeita on selvitetty puhelinhaastattelulla. Lisäksi Xamkin opiskelijat ovat ideoineet uudenlaisia palveluita harvaan asuttujen alueiden ikäihmisille.

Lisätietoa Ikäruoka 2.0 -hankkeesta verkkosivulta: https://xamk.fi/ikaruoka

Hanke saa sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta terveyden edistämisen määrärahasta.