Ikäruoka-ideointityöpaja Juvalla

Tervetuloa ideoimaan ti 15.6. Ikäruoka-työpajaan Juvalle!

 

Tule ideoimaan käytännön kokeiluita, joiden tavoitteena on parantaa kotona asuvien ikäihmisten ruokaan liittyviä palveluita Juvan alueella. Yhdessä keskustellen löydämme parhaat ideat syksyn palvelukokeilujen evästykseksi.

Työpaja järjestetään tiistaina 15.6. klo 14.30–17.30 Partalan Kuninkaankartanossa Juvalla. Toteutuksessa huomioidaan voimassa olevat koronarajoitukset ja -suositukset.

Ennakkoilmoittautuminen tarjoilua varten su 13.6. mennessä (linkki ilmoittautumislomakkeeseen). Lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma

Työpajassa ideoidaan, miten Juvalla voitaisiin käytännönläheisesti kehittää:

  • kotona asuvien ikäihmisten yhteisöllistä ruokailua
  • kuljetuksia, jotka mahdollistavat ruokapalvelujen käyttämisen ikäihmisille
  • viestintää – Miten ikäihmiset saisivat riittävästi tietoa alueen ruokapalveluista?

Työpaja on osa keväällä käynnistynyttä Juvan Ikäruoka-kehittämisryhmän toimintaa. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Aika, paikka ja ilmoittautuminen

Aika: ti 15.6. klo 14.30–17.30

  • Klo 14.30–15.00 Kahvit ja ilmoittautuminen
  • Klo 15.00–17.30 Työpaja

Paikka: Partalan Kuninkaankartano, Huttulantie 1, Juva

Työpaja järjestetään suuressa juhlasalissa, jossa pystytään säilyttämään turvalliset etäisyydet. Toteutuksessa noudatetaan viranomaisten suosituksia mm. maskien käytöstä ja osallistujamäärästä.

Ilmoittautuminen: viimeistään su 13.6. linkistä: https://link.webropol.com/s/juvaideointi

Tervetuloa ideoimaan yhdessä!

Lisätiedot: Niina Rantakari, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, niina.rantakari@xamk.fi, p. 040 624 7710

 

Ikäruoka 2.0 -hanke – Hyvää syömistä tukevia palveluita kotona asuville ikäihmisille

#ikaruoka #teemarahaa

Alueellisten Ikäruoka-kehittämisryhmien toiminta on osa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Gerontologinen ravitsemus Gery ry:n toteuttamaa Ikäruoka 2.0 -hanketta. Hankkeessa kehitettäviin ikäihmisten palveluihin kuuluvat laajasti erilaiset kauppa-, ravintola-, koulutus- ja ohjauspalvelut. Tavoitteena on lisätä palvelujen saatavuutta, saavutettavuutta, kiinnostavuutta ja hyväksyttävyyttä.

Kohderyhmänä ovat kotona asuvat ikäihmiset, erityisesti hiljattain eläkkeelle jääneet, yksin asuvat, vasta leskeytyneet sekä sellaiset ikääntyneet, joiden toimintakyky on heikkenemässä.

Ikäruoka 2.0 -hanke saa sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta terveyden edistämisen määrärahasta.