Ikäruoka-ideointityöpaja 16.6. Mäntyharjussa
Tervetuloa ideoimaan ke 16.6. & TO 17.6. Mäntyharjun Ikäruoka-työpajaan!
Tule ideoimaan käytännön kokeiluita, joiden tavoitteena on parantaa kotona asuvien ikäihmisten ruokaan liittyviä palveluita Mäntyharjun alueella. Yhdessä keskustellen löydämme parhaat ideat syksyn palvelukokeilujen evästykseksi.
Työpajat järjestetään keskiviikkona 16.6. klo 14.30–17.30 ja torstaina 17.6. klo 14.30–17.30 Koulun ravintolassa Mäntyharjussa. Tilaisuudet ovat osa samaa kokonaisuutta. Voit osallistua kumpaan vain – tai vaikka molempiin!
Ennakkoilmoittautuminen tarjoilua varten to 10.6. mennessä (linkki ilmoittautumislomakkeeseen). Toteutuksessa huomioidaan voimassa olevat koronarajoitukset ja -suositukset. Lämpimästi tervetuloa!
Ohjelma
Työpajassa ideoidaan käytännönläheisesti, miten Mäntyharjussa voitaisiin kehittää:
- kotona asuvien ikäihmisten yhteisöllistä ruokailua
- ikäihmisten kauppa-asioinnin tukemista
- kuljetuksia, jotka mahdollistavat ruokapalvelujen käyttämisen ikäihmisille.
Työpaja on osa keväällä käynnistynyttä Mäntyharjun Ikäruoka-kehittämisryhmän toimintaa. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kutsua saa jakaa.
Aika, paikka ja ilmoittautuminen
Aika/tilaisuus 1: ke 16.6. klo 14.30–17.30
Aika/tilaisuus 2: to 17.6. klo 14.30–17.30
- Klo 14.30–15.00 Kahvit ja ilmoittautuminen
- Klo 15.00–17.30 Työpaja
Paikka: Koulun ravintola, Lääkärinkuja 2, Mäntyharju
Työpaja järjestetään tilavassa ruokasalissa, jossa pystytään säilyttämään turvalliset etäisyydet. Toteutuksessa noudatetaan viranomaisten suosituksia mm. maskien käytöstä ja osallistujamäärästä.
Ilmoittautuminen: viimeistään to 10.6. linkistä: https://link.webropol.com/s/ideointimantyharju
Tervetuloa ideoimaan yhdessä!
Lisätiedot: Niina Rantakari, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, niina.rantakari@xamk.fi, p. 040 624 7710
Ikäruoka 2.0 -hanke – Hyvää syömistä tukevia palveluita kotona asuville ikäihmisille
#ikaruoka #teemarahaa
Alueellisten Ikäruoka-kehittämisryhmien toiminta on osa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Gerontologinen ravitsemus Gery ry:n toteuttamaa Ikäruoka 2.0 -hanketta. Hankkeessa kehitettäviin ikäihmisten palveluihin kuuluvat laajasti erilaiset kauppa-, ravintola-, koulutus- ja ohjauspalvelut. Tavoitteena on lisätä palvelujen saatavuutta, saavutettavuutta, kiinnostavuutta ja hyväksyttävyyttä.
Kohderyhmänä ovat kotona asuvat ikäihmiset, erityisesti hiljattain eläkkeelle jääneet, yksin asuvat, vasta leskeytyneet sekä sellaiset ikääntyneet, joiden toimintakyky on heikkenemässä.
Ikäruoka 2.0 -hanke saa sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta terveyden edistämisen määrärahasta.