Johda tiedolla

JOHDA TIEDOLLA -ILTAPÄIVÄSEMINAARI 10.4.2019

 

Tiedosta ei ole maailmassa pulaa. Sitä on tarjolla jopa niin runsaasti, että saatamme pitää tietoa itsestäänselvyytenä. Sellaisena, joka kulkee kaiken aikaa mukana taskussa. Näkyvä tieto – data, informaatio – on valtavasta määrästään huolimatta vain pieni osa tiedon koko kuvaa. Ainutlaatuisinta tietoa on yksilöiden ja yhteisöjen tietämys, inhimillinen pääoma. Sitä ei voi siirtää tai monistaa nappia painamalla. Inhimillistä osaamista ja rohkeutta kokeilla tarvitaan myös digimaailmassa menestymiseen.

 

Tiedolla johtaminen tähtää analysoidun tiedon hyödyntämiseen liiketoiminnassa ja päätöksenteossa. Erityisesti big data ja edistyneemmän analytiikan mahdollisuudet kiehtovat monia. Mutta paljon on myös avoimia kysymyksiä. ”Kyllä kai me itse tiedämme parhaiten, mikä toimii? Mitä annettavaa datalla on pienelle yritykselle? Eikö sellainen dataan perustuva tekeminen ole kamalan vaikeaa ja kallistakin?”

 

Jotta jotain voi johtaa, on ensin ymmärrettävä, mitä on johtamassa. Digitaalisen tiedonhallinnan tutkimus- ja kehittämiskeskus Digitalia järjestää Mikkelissä 10.4. Johda tiedolla -iltapäiväseminaarin, jossa alansa parhaat asiantuntijat tarjoavat käytännönläheisen katsauksen tiedolla johtamisessa onnistumiseen. Luvassa on inhimillisen tietokäyttäytymisen realiteetteja, analytiikkaa, liiketoiminnan menestystarinoita ja historiatiedon hyödyntämistä osana yrityksen tarinaa.

 

KENELLE JA MITEN

 

Seminaari on tarkoitettu kaikille tiedon ja tietämisen teemoista kiinnostuneille – mukaan ovat tervetulleita yrittäjät, johtajat, kehittäjät, tutkijat, opettajat ja opiskelijat. Tule mukaan ja vinkkaa myös kaverillesi!

 

Seminaari järjestetään Xamkin Mikkelin kampuksella Mikpoli-salissa, os. Patteristonkatu 2. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautuneet voivat seurata seminaaria myös etänä streamin kautta. Ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 1. huhtikuuta.

 

Linkki ilmoittautumiseen

 

Twitter: #johdatiedolla19

 

OHJELMA

 

12.00 – 12.15 Seminaarin avaus Miia Kosonen, tki-asiantuntija, projektipäällikkö, Xamk/Digitalia
12.15 – 13.00 Perverssi tietokäyttäytyminen. Johdammeko oikeasti tiedolla? Harri Jalonen, dosentti, Turun ammattikorkeakoulu
13.00 – 13.30 3000 euron budjetilla miljoonan liikevaihto Jarno Hämäläinen ja Markus Koskinen, ASUA Group, Tampere
Kahvitauko ja verkostoitumista
14.00 – 14.30 Historian hyödyntäminen yritystoiminnassa Jarmo Luoma-Aho, arkistonjohtaja, Elinkeinoelämän keskusarkisto ELKA, Mikkeli
14.30 – 15.00 Sosiaalisen median analytiikka ja big data liiketoiminnan tukena Salla-Maaria Laaksonen, tutkijatohtori, Helsingin yliopisto, Kuluttajatutkimuskeskus
15.00 – 15.30 Dataohjautuva markkinointi pk-yrityksissä CEO Katri Tanni, Differo Oy

 

 

YHTEYSTIEDOT

 

Miia Kosonen
Tki-asiantuntija, projektipäällikkö
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Digitalia
040 672 0694 | miia.kosonen at xamk.fi | @MiiaKosonen