Keskustelutilaisuus nuoriso -ja opetustoimen työntekijöille

Nuorten elämismaailma on viime vuosina ollut haastava. Viime keväänä valmistui ammattikouluista ja lukioista nuoria, jotka opiskelivat lähes koko kouluaikansa etäopetuksessa. Myös peruskoulunsa päättäneet opiskelivat yläkouluajan poikkeusoloissa. Viime syksynä ekaluokkalaiset aloittivat koulunkäyntinsä toisenlaisessa maailmassa kuin edeltävä ikäluokka.

 

Pidentynyt oppivelvollisuus tuo omat haasteensa koulujen arkeen. Lapsia ja nuoria, mutta myös koulujen aikuisia pohdituttavat pandemiasta ja Ukrainan sodasta aiheutuvat huolet: missä olen turvassa? Onko koulussa turvallista? Millainen tulevaisuus minua odottaa? Mistä saan tukea huoliini? Viimeisimpänä huolenaiheena kodeissa ja perheissä ovat olleet kohonneet elinkustannukset. Perheiden toimeentulohuolet heijastuvat väistämättä myös lapsiin ja nuoriin.

 

Yhteinen huoli meillä lasten ja nuorten kanssa työskentelevillä on, saavatko nuoret riittävää tukea koulupäiviensä aikana. Onko meillä tarpeeksi aikaa kuulla oikeasti nuorten huolia – ja tarpeeksi tahtoa jo rohkeutta toimia nuoria kannustaen ja tulevaisuususkoa tukien? Onko meillä tarvittavaa kohtaamisosaamista ja riittävästi aikaa kohtaamiseen? Miten voimme edistää nuorten vertaisryhmien vahvistumista ja sitä kautta tukea yksittäisiä nuoria?

 

Osaamiskeskus Nuoska järjestää 15.2.2023 klo 14.00-15.30 vuorovaikutteisen keskustelutilaisuuden nuoriso- ja opetustoimen työntekijöille aiheesta monialainen, nuorten hyvinvointia tukeva yhteistyö kouluissa ja oppilaitoksissa.

 

Asiantuntemuksesi ja kokemuksesi on tärkeää yhteisen ymmärryksemme lisäämiseksi ja haasteisiin vastaamiseksi. Tule jakamaan asiantuntijuuttasi, kokemuksiasi ja ajatuksiasi toimivista käytänteistä kehittämistyömme tueksi.

 

Tervetuloa pohtimaan, miten monialainen hyvinvointityö sekä koulu- ja oppilaitosnuorisotyö voivat edistää nuorten hyvinvointia sekä sitä, mitä voimme yhdessä tehdä – ja mitä Nuoskan toimijat voivat tehdä.

 

Tilaisuuden ohjelma:

 

Klo 14.00–14.45 Alustuspuheenvuorot:

 

Seija Manninen, opetusjohtaja, Mikkelin kaupunki: Koulun monialainen yhteistyö nuorten hyvinvoinnin tukena.

Satu Heinonen, Hakija- ja opiskelijapalveluiden esimies, Varia, Vantaa: Opojen ja nuorisotyöntekijöiden yhteistyö.

Niina Juola, Nuorisotyöntekijä, Kalajoki: Monialainen yhteistyö lukioissa.

 

 

Klo 14.45–15.30  Keskustelua nuorten hyvinvoinnista ja monialaisesta yhteistyöstä.

 

 

Ilmoittaudu mukaan alla olevan linkin kautta 13.2.2023 mennessä

 

https://link.webropolsurveys.com/S/CB139C673B952786

 

Lisätietoja:

 

ville.eerikainen@xamk.fi tai 0401418836