Kilpailuetua kiertotaloudesta palveluliiketoiminnan kehittämiseen -työpaja

Kilpailuetua kiertotaloudesta palveluliiketoiminnan kehittämiseen

Tervetuloa paikan päälle Mikkelin Tuma-talossa järjestettävään työpajaan tiistaina 11.10. klo 13-16!

Työpaja on suunnattu sekä tuotannon- että palvelualan yrityksille, jotka haluavat edistää liiketoimintaansa hyödyntämällä kiertotalouden mahdollisuuksia.

Asiantuntijana ja fasilitaattorina toimii Sari Siitonen Clonet Oy:stä.

Ohjelma:

13.00 Johdanto kiertotalouteen palvelunäkökulmalla konkreettisten yritysesimerkkien kautta

14.15 Yrityscase: Let´s make pyöräily great again! eKitka Oy, Ari Ojala

14.30 Kahvitauko

14.45  Keskustelu ja ohjattu ryhmätyöskentely aiheena palveluliiketoiminnan kehittäminen

15.45 Työpajan purku

16.00 Päivä päättyy

 

 

Tilaisuuteen ei ole etäosallistumismahdollisuutta. Se kuvataan ja tallenne sen puheosuudesta (klo 14.30 asti) on katsottavissa kahden viikon ajan erikseen pyydettäessä niko.arola@xamk.fi

 

Paikka: Tuma-talo, neuvotteluhuone 3, 1. kerros, Sammonkatu 12, Mikkeli

Aika: Tiistai 11.10. klo 13-16.

Ilmoittaudu 6.10. mennessä https://www.lyyti.fi/reg/kiertotalous-tyopaja

 

Lisätiedot: niko.arola@xamk.fi

 

Työpajan vetäjänä toimiva Sari Siitonen on Clonet Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on kestävän kehityksen, kiertotalouden ja ilmastoliiketoiminnan ammattilainen. Hänellä on yli 25 vuoden työkokemus mm. strategiatyöstä, vastuullisen liiketoiminnan kehittämisestä, yritysvastuusta sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnasta.

Aikaisemmin Sari on toiminut johtajana Elinkeinoelämän keskusliitossa (EK), Gasumilla ja Pöyryllä. EK:ssa hän johti energiaan, ilmastoon, ympäristöön ja logistiikkaan liittyvää edunvalvontatyötä. Gasumilla hän vastasi strategiasta, yritysvastuusta ja innovaatiotoiminnasta. Sekä EK:ssa että Gasumilla Sari oli johtoryhmän jäsen.

Koulutukseltaan Sari on tekniikan tohtori Aalto-yliopistosta ja eMBA Jyväskylän yliopistosta. Väitöskirjansa hän on tehnyt energiatehokkuuden parantamisen vaikutuksesta hiilidioksidipäästöihin energiavaltaisessa teollisuudessa.

Clonet Oy on hiilijalanjäljen mittaamiseen sekä ilmastomyönteisen liiketoiminnan kehittämiseen keskittynyt palveluyritys. Clonet on kehittänyt OpenCO2.net -hiilijalanjälkialustan, joka tarjoaa standardeihin pohjautuvat työkalut organisaatioiden ja tuotteiden hiilijalanjälkien mittaamiseen ja päästöseurantaan. Clonet hallinnoi OpenCO2.net-hiilijalanjälkimerkkiä, joka kertoo luotettavasta ja standardeihin pohjautuvasta hiilijalanjälkilaskennasta.

Tilaisuuden järjestää Bisnestä bioteknologiasta ja kiertotaloudesta BBC1 –hanke, jota rahoitetaan Euroopan Unionista.