Koulunuorisotyön kokemuksia – vierailu Liperiin

Tapahtumatyyppi: Lähitapahtuma
Tapahtuman kuvaus:
Tällä vierailulla kuullaan Liperin Ylämyllyllä tehtävästä koulunuorisotyöstä sekä koulun että nuorisotyön näkökulmasta, kuullaan oppilaiden ajatuksia ja tutustutaan koulun ja nuorisotyön tilaratkaisuihin.

Lisäksi iltapäivän työpajassa pohditaan, miten nuorisotyö on mukana koulun perustehtävissä vai onko nuorisotyön lonkeroiden ujuttaminen kaikkialle tarpeen?

Tapahtuman tavoite ja kohderyhmä:

Tapahtuman tavoitteena on lisätä yhteistyötä toimijoiden kesken, pohtia toimivia koulun ja nuorisotyön rakenteita ja vaihtaa kokemuksia koulunuorisotyöstä. Opintovierailu on tarkoitettu koulunuorisotyöntekijöille ja esihenkilöille sekä käynnissä oleville koulunuorisotyön hankkeille tai niiden suunnittelemista käynnistäville sekä muille koulunuorisotyöstä kiinnostuneille.

 

Ohjelma: 

9:30 Tervetuloa Liperiin, Liperin kunta ja Itä-Suomen aluehallintovirasto, Aamukahvit

10:00 Koulu + nuoret = koulunuorisotyö

Yhtälön puheenvuorot. Apulaisrehtori Virpi Eronen avaa yhtälöä koulun näkökulmasta, nuoret tarkastelevat asiaa nuorisotyön käyttäjälasien läpi ja koulunuorisotyöntekijä Miia Nivala tarjoilee arkirealismia.

11:00 Välitunti – Koulu ja oppilaat tutuiksi, tutustutaan kouluun ja soluttaudutaan välituntitoimintaan!

11:30 Työpaja: Miten nuorisotyö on mukana koulun perustehtävissä? Nuorisotyötä on toteutettu kouluilla erityisesti oppilaille vapaiden tilanteiden kautta, vapaaehtoisuuteen perustuen ja muiden ammattilaisten reviiriä kunnioittaen. Työpajassa käännetään katse oppilaitosten raamitetumpiin tilanteisiin, joita ohjaa opetussuunnitelmat ja lait. Miten nuorisotyö näyttäytyy oppitunneilla, kodin ja koulun välisessä yhteistyössä sekä oppilas- ja opiskelijahuollossa? Mitä tilanteissa on otettava huomioon vai onko nuorisotyön lonkeroiden ujuttaminen kaikkialle tarpeen?

12:30 Koululounas (omakustanteinen)

13:00 Työpaja jatkuu, yhteenveto

14:00 Loppukahvit

14:30 Kotimatka alkaa

Järjestäjät:

Kirsi Kohonen, Itä-Suomen aluehallintovirasto (p. 0295 016 514, etunimi.sukunimi@avi.fi)

Heta Malinen, Itä-Suomen alueellinen nuorisotyön koordinaattori

Yhessä eteenpäin -hanke, Xamk – Juvenia

Miia Nivala, Liperin kunta, koulunuorisotyöntekijä

 

Ilmoittautuminen: Koulunuorisotyön kokemuksia – vierailu Liperiin, Lähitapahtuma 2.11.2022 – Aluehallintovirasto (avi.fi)

Ilmoittautuminen päättyy: 26.10.2022 16:00

Yhteiskyytitiedustelut Mikkelistä Yhessä eteenpäin -hankeväeltä tai Kirsi Kohoselta.