KyberRuskapäivä 2023

TURVALLISUUS ALKAA TIETOISUUDESTA – tule vahvistamaan omia ja yrityksesi valmiuksia kyber- ja hybridiuhkia vastaan!

Mitä?

Xamkin kyberpäivät saavat jatkoa. Maksuton KyberRuskapäivä järjestetään keskiviikkona 13.9. klo 8.30–15.30. Voit osallistua paikan päällä Xamkin Kotkan kampuksella tai verkossa. 📍

Miksi?

Xamkin järjestyksessään toisessa kyberturvallisuustapahtumassa ravistellaan turvallisuustietoisuutta.

Tapahtumassa käsitellään monipuolisesti kokonaisturvallisuutta, ajankohtaisina aiheina mm:

  • yrityksiin kohdistuvat kyber- ja hybridiuhkat sekä niiden torjuminen
  • kyberhygienia
  • logistiikan ja kriittisen infrastruktuurin kyberturvallisuus
  • kyberhäiriöissä toimiminen

Kuulet myös miten kyberturvallisuus, informaatiovaikuttaminen ja hybridivaikuttaminen liittyvät kokonaisturvallisuuteen.

Kenelle?

Tapahtuma on suunnattu Kymenlaaksolaisille yrityksille ja organisaatioille. Siitä on hyötyä esimerkiksi kyber- ja tietoturvallisuuden asiantuntijoille, yritysjohdolle, tietoturvapäälliköille…

KyberRuskapäivä tarjoaa tuoretta tietoa ajankohtaisista ilmiöistä, jotta syksy olisi kyberturvallisempi!

HuippupuhujAT:

Ulkopoliittisen instituutin johtaja
Mika AaltolaPresidenttiehdokas, Ulkopoliittisen instituutin johtaja ja Ulkopolitiikka-lehden päätoimittaja Mika Aaltola toimii myös Tampereen yliopiston dosenttina ja Tallinnan yliopiston osa-aikaisena professorina. Hänen vahvaa asiantuntija- ja osaamisaluettaan ovat turvallisuus, suurvaltapolitiikka ja Suomen ulkopolitiikka.
Kyberturvallisuuden työelämäprofessori
Mikko KiviharjuKiviharju toimii Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessorina. Kiviharjulla on vankka kokemus kyber- ja tietoturvallisuuden alalta esimerkiksi Puolustusvoimien tutkimuslaitoksella.

Tällä hetkellä hän tutkii hetkellä mm. koneoppimisen kyberturvallisuutta ja teollisen internetin haavoittuvuuksia.

Puheenvuoron aihe:
Logistiikan ja kriittisen infrastruktuurin kyberturvallisuus

Kansanedustaja, Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori
Jarno LimnéllTurvallisuusasiantuntija ja kansanedustaja Jarno Limnéll on työskennellyt 25 vuotta julkishallinnossa, yrityselämässä ja akateemisessa maailmassa. Hän on myös sotatieteiden tohtori ja Maailman talousfoorumin asiantuntijaverkoston jäsen.

Limnéllin vahva akateeminen tausta yhdistyy käytännön liike-elämän ja yhteiskunnallisen tietämyksen kanssa.

Puheenvuoron aihe:
Kyberyhteiskunta nyt ja tulevaisuudessa

Kyberturvallisuuden ja standardoinnin asiantuntijaPäivi BrunouPäivi Brunou toimi edellisessä työssään Wärtsilän kyberturvallisuusjohtajana. Nykyään hän toimii Metalliteollisuuden Standardisointiyhdistys METSTA ry:n toimitusjohtajana ja hän on EU:n kyberturvallisuusviraston ENISA:n Ad-Hoc työryhmän jäsen.

Työssään hän haluaa varmistaa, että suomalaiset yritykset ja organisaatiot tunnistavat standardisoinnin strategiset edut ja että itse standardointityö kehittyy radikaalisti muuttuvan toimintaympäristön mukana.

Puheenvuoron aihe:
Myrskyn silmässä: navigoi rohkeasti kyberhäiriössä

Valtiotieteen tohtori
Alpo RusiRusi on pitkän linja diplomaatti 1973–2014, hän on toiminut mm. YK:ssa, Saksassa, presidentin neuvonantajana, EU:ssa ja viimeksi suurlähettiläänä Sveitsissä ja Vatikaanissa. Vuodesta 2016 lähtien hän on toiminut vierailevana professorina VMU:ssa Kaunasissa.

Hänen viimeisin teoksensa on ”Kremlin kortti: KGB:n poliittinen sota Suomessa 1982-1991” (2022). Hänen väitöskirjansa (1982) oli ”Sensuuri jatkosodassa – Sanan valvonta sodankäynnin välineenä 1941-44”.

Puheenvuoron aihe:
Disinformaatio, kybervakoilu ja korruptio

Badrap Oy:n perustajaJani KenttäläJani Kenttälällä on yli 20 vuoden kokemus kyberturvallisuudesta. Hän on toiminut tietoturvatutkijana ja yrittäjänä hän loi kyberturvallisuuden tilannekuvatuotteita viranomaisille ympäri maailman.

Kenttälä perusti Badrap Oy:n vuonna 2018 tehdäkseen kyberturvallisuudesta helppoa ja ymmärrettävää kaikille. Työssään hän yksinkertaistaa kyberturvallisuustuotteita, kouluttaa työntekijöitä sekä auttaa kansalaisia.

Puheenvuoron aihe:
Kyberhygienia turvallisen yrityksen ja yhteiskunnan mahdollistajana

Erityisasiantuntija
Kristian HaavasteKristian Haavaste työskentelee Liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa merenkulun kyberturvallisuuden erityisasiantuntijana. Tehtävinä mm. lainsäädännön mukaisen valvonnan suunnittelu ja toteuttaminen sekä tukea merenkulun toimijoita kyberturvallisuuden kehittämisessä kuten myös osallistua alan kehittyvään sääntelyyn. Hän on työskennellyt aiemmin laivanrakennusalalla kyberturvallisuuden parissa.

Puheenvuoron aihe:

Satamalogistiikan ja merenkulun sääntely

KOKONAISTURVALLISUUS-paneelikeskusteluSSA MUKANA:

 

Kuva: Juha Metso

Marjo NäkkiMarjo Näkki on toimittaja ja tietokirjailija, joka on työskennellyt Itämeren-, Baltian- ja Venäjän-kirjeenvaihtajana Ylellä ja STT:llä. Hän on äskettäin julkaissut teoksen ”Itämeren turvatarkastus – Kun sodan uhka palasi”.

 

Christina ForsgårdChristina Forsgård on viestintäkonsultti ja hän on erikoistunut kyberkriisiviestintään ja -johtamiseen. Hän on Netprofilen perustaja, vaikuttaja, enkelisijoittaja, start-up valmentaja, neuvonantaja sekä sosiaalisen median kirjan SUHDE kirjoittaja.

 

 

 

 

Mari Aro

Mari Aro työskentelee
Turvallisuus
komitean
sihteeristössä
kyberturvallisuuden, hybridivaikuttamisen, informaatiovaikuttamisen sekä strategisen viestinnän erityisasiantuntijana. Hän on sotatieteen maisteri ja on työskennellyt eri puolella valtionhallintoa.

 

Samuli Könönen

Samuli Könönen työskentelee Traficomin Kyberturvallisuus-keskuksessa kansallisessa CERT-toiminnossa tietoturva-asiantuntijana.  Hän on tietoliikenne- ja kyberturvallisuusteknologian diplomi-insinööri.

Kotkan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Pasi HirvonenPasi Hirvonen on 59-vuotias kolmen lapsen isä ja yhden pikkuisen vaari. Hän on viidennen kauden kaupunginvaltuutettu Kotkassa ja valtuuston puheenjohtaja vuodesta 2021. Lisäksi hän vetää DataMix-nimistä yritystä Kotkassa, mikä on tarjonnut ICT-ratkaisuja yrityksille 30 vuoden ajan.

 

Tapahtuman juontavat Ulla Parviainen ja Emmi Hartama, JCI Kotka.

 

Kampuksella tarjolla aamukahvi ja päivällä kevyt lounas.

Aloita syksysi kyberturvallisesti ja ILMOITTAUDU mukaan TäSTÄ LINKISTÄ!

 

Muutokset mahdollisia.

Tapahtuman järjestävät Xamkin toteuttama Kyberuhkatekijät satamalogistiikan työturvallisuudessa -hanke, jota rahoittaa Kymenlaakson liitto, Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -rahoitus, ja Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio (REACT, Etelä-Suomi) -hankkeen osatoteuttaja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu. Hanke on rahoitettu REACT-EU -rahoituksella osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Tapahtumayhteistyössä mukana Kotkan Nuorkauppakamari (JCI Kotka), Kotkan kaupunki ja Kymenlaakson kauppakamari.