Kybertuskapäivä 2023

Tietojenkalastelua, kiristyshaittaohjelmia, tietomurtoja, vaikutusyrityksiä ja disinformaatiota, kyberrikollisuutta – onko digiympäristössä muuta kuin uhkia?!

Maksuttomassa tapahtumassa kyber- ja tietoturvan huippuasiantuntijat tarjoavat näkökulmia ajankohtaisiin digiuhkiin ja miten yritysten tulisi niihin varautua.

Luvassa on tuoretta tietoa mm.

  • yrityksiin & organisaatioihin kohdistuvista verkkohyökkäyksistä ja niiltä suojautumisesta
  • kyberrikollisuudesta juuri nyt
  • tietojärjestelmien tyypillisistä tietoturvahaasteista
  • yritysten kyberturvallisuutta koskevasta lainsäädännöstä kuten NIS2-direktiivistä
  • merenkulun kyberturvallisuudesta

Kuulet myös miten meihin pyritään vaikuttamaan ja miten voit parantaa sekä yrityksen että omaa vastustuskykyä informaatiovaikuttamiselle!

Vahvista yrityksesi tietoturvaa ja lievitä kybertuskaa 👇

Milloin? Torstaina 23.3. klo 8.30–15.30

Missä? Xamkin Kotkan kampuksella ja livestriiminä

Kenelle? Kymenlaaksolaisille yrityksille ja organisaatioille – yritysjohdolle, tietohallinnon, tietoturvan ja kyberturvallisuuden ammattilaisille, liiketoimintavastaaville…

Tapahtuma on maksuton!

Huippupuhujina:

Tapahtuman avaa kenraalimajuri, Elinkeinoelämän keskusliiton tuore turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Kim Mattsson.

”Euroopan turvallisuustilanne on muuttunut rajusti Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Yritysten toimintaympäristön tulee varautua mahdollisiin sähkökatkoihin ja logististen reittien muutoksiin. Kauppapolitiikka on korostuneesti myös turvallisuuspolitiikkaa!”

Kim Mattson siirtyi EK:n Maavoimien esikuntapäällikön tehtävästä. Aiemmin hän toimi pääesikunnassa komentopäällikkönä, maanpuolustuskurssien johtajana, Utin jääkärirykmentin komentajana ja tasavallan presidentin adjutanttina.

Useasti palkittu suomalainen kyberasiantuntija, valkohattuhakkeri ja tietoturva-ammattilainen Iiro UusitaloHänet on useasti valittu Suomen 100 IT-vaikuttajan joukkoon 20 vuoden työuran aikana. Nykyisessä työssään Fraktal Oy:ssä hän vastaa vaativista sovelluksien kehittämisprojekteista infrastruktuuriasiantuntijana, projektipäällikkönä ja tietoturvakonsulttina. Suurelle yleisölle Iiro tuli tunnetuksi pari vuotta sitten YLE:n TV-sarjasta ”Team Whack – kaikki on hakkeroitavissa.
Vuorovaikutteisen teknologian tutkijatohtori Pekka Kallioniemi Tampereen yliopistossa työskentelevän Pekka Kallioniemen uusin tutkimus keskittyy sosiaaliseen mediaan, algoritmeihin ja disinformaatioon. Kallioniemi puhuu myös erityisesti Venäjän vaikuttamiskampanjoista ja disinformaatiosta podcasteissa, ajankohtaisohjelmissa ja uutisissa, Suomessa sekä ulkomailla.

20 vuotta BBC:llä työskennellyt palkittu journalisti ja kirjailija, menestyskirjan Killer in the Kremlin kirjoittaja John Sweeney

Tšetšeniaan aikanaan soluttautunut toimittaja kutsui Putinia sotarikolliseksi jo 23 vuotta sitten. Hän haastoi Putinin vuonna 2014 Venäjän ammuttua alas MH17-koneen. Pari tuntia myöhemmin tuntematon mieshenkilö löi häntä vatsaan. Venäjän helmikuussa 2022 aloittaman hyökkäyssodan toisena päivänä Sweeney pidätettiin Kiovassa kun häntä epäiltiin Venäjän vakoojaksi. Väärinkäsitys, joka selvisi nopeasti ja onnellisesti. Hän on viettänyt koko Kiovan taistelujen ajan kaupungissa, josta hän on tehnyt päivittäisiä videoita Twitter-tililleen @johnsweeneyroar

Johnin puheenvuoro on englanniksi!

Kyberrikostorjuntakeskuksen päällikkö, rikostarkastaja

Mikko Rauhamaa

Keskusrikospoliisissa työskentelevä Rauhamaa on toiminut kyberrikostorjuntakeskuksen päällikkönä vuodesta 2019 ja sitä ennen useissa tehtävissä yksityisellä ja julkisella sektorilla. Keskuksen toimialaan kuuluu mm. vakavimpien verkkorikoksien tutkinta, edistynyt ICT-forensiikka  ja verkkotiedustelu kuten OSINT ja Lasten seksuaalisen hyväksikäytön torjunta.

Cyber Security Specialist – Pentester Lead Anne HautakangasHautakangas työskentelee valkohattuhakkereiden tiimissä Pentester Leadinä Installa. Tiimin tehtävänä on metsästää tietoturvapuutteita digitaalisista järjestelmistä. Työssään hän on kohdannut niin verkkopalveluita, teollisia ympäristöjä kuin fyysisiä laitteitakin. Työ tarjoaa oivallisen näköalapaikan digitaalisoituneen Suomen tietoturvan tasoon ja sen tyypillisimpiin haasteisiin.
Kyberturvallisuuden erityisasiantuntija Emma HokkanenHän toimii Liikenne- ja viestintäministeriössä tieto- ja turvallisuusosastolla vastuullaan muun muassa verkkoturvallisuuteen liittyvät kysymykset sekä EU:n ajankohtaiset kyberasiat kuten NIS2-kyberturvallisuusdirektiivi.

Tutkija Dan Heering Tallinnan teknillisen yliopiston merenkulun kyberturvallisuusyksiköstä, joka on osa NATOn yhteistä kyberpuolustuksen osaamiskeskusta.

Dan Heering yhdistää kyberturvallisuuden ja merenkulun osaamisensa auttaakseen luomaan globaalisti turvallisempia digitaalisia logistiikkajärjestelmiä.

Danin puheenvuoro on englanniksi!

Tietoturva-asiantuntija Otto-Petteri Jämsén

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen tilannekeskuksessa koordinaattorina työskentelevä Otto-Petteri ohjaa vastuuvuorollaan tilannekeskuksen viikoittaista toimintaa ja vastaa, että erilaiset Kyberturvallisuuskeskukselle ilmoitetut tietoturvapoikkeamat käsitellään. Näiden perusteella muodostetaan kansallista kyberturvallisuuden tilannekuvaa, jota raportoidaan esimerkiksi valtionhallintoon, organisaatioille, kansainvälisille kumppaneille ja kansalaisille.

Korkean turvallisuustason verkkoratkaisujen kyberturvaan ja järjestelmien tietosuojaa vahvistavaan yksityisyystekniikkaan erikoistunut tohtori Ian Oliver – Nokia Bell Labs.

Ian kehittää 5G, 6G, Metaverse, Edge ja IoT-laitteiden turvallisuutta. Lisäksi hän toimii Aalto-yliopisto neurobiologian laitoksella vierailevana luennoitsijana.

Nokia Bell Labs on toiminut 2016 lähtien Nokian TKI-yksikkönä. Bell Labsissä on aikanaan kehitetty mm. transistori, Unix-käyttöjärjestelmä ja C-ohjelmointikieli.

Ianin puheenvuoro on englanniksi!

Tapahtuman päättää Kotkan kaupungin, Xamkin ja Aalto-yliopiston  kyberturvallisuuden työelämäprofessorina toukokuussa 2023 aloittava Mikko Kiviharju.

Mikko työskentelee mm. IoT:n ja koneoppimisen parissa.

 

Kampuksella tarjolla aamukahvi ja päivällä kevyt lounas.

Vahvista yritykseksi kybervalmiuksia ja Ilmoittaudu mukaan nyt TÄSTÄ LINKISTÄ

Muutokset mahdollisia. Kaikki esitykset eivät välttämättä ole nähtävissä verkkostriimin kautta.

Tapahtumasta ei tehdä tallennetta.

Tapahtuman järjestävät Xamkin toteuttamat KyberReact Kymi22– Last Call ja Satamalogistiikan kyberhygienia -hankkeet, joita rahoittaa Kymenlaakson liitto, Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -rahoitus. Tapahtumayhteistyössä mukana Kymenlaakson kauppakamari.