Kymenlaaksolainen ruokamatkailu nousuun!

Ruokamatkailu, autenttisuus ja paikallisuus ovat maailmalla kasvavia trendejä, joita hyödyntämällä alueellamme on mahdollisuus kasvaa vastuullisesti ja pitkäjänteisesti omia arvojamme kunnioittaen.

Tästä kasvusta hyötyy koko arvoketju aina tuottajasta vähittäiskauppoihin ja matkailusektorin yrityksiin. Mitä voisimme tehdä, jotta Kymenlaakson ruokamatkailun imago ja koko ruokamatkailu kasvaisivat ja kehittyisivät?

Kutsumme sinut mukaan kuulemaan ruokamatkailun uusimmista trendeistä ja kertomaan oman näkemyksesi siitä, millaisiin asioihin Kymenlaakson ruokamatkailussa tulisi panostaa ja miten asiassa tulisi edetä. Työpajassa ideoimme konkreettisia toimia, joilla pääsemme eteenpäin!

Päivän teemaan meitä johdattaa vankka matkailualan ammattilainen, toimitusjohtaja ja tuottaja Laura Pulkkinen porvoolaisesta Smaku Events Oy:sta. Laura on myös tapahtumatuotannon kouluttaja ja matkailuverkostoyhdistyksen koordinaattori.

Smaku on paikallisuuteen perustuva ruokamatkailukonsepti, jossa paikalliset ravintolat ja kahvilat esittelevät tuotteitaan maisteluannoksina. Tapahtuma huipentuu yhteiseen ruokajuhlaan. Smaku-brändin ympärille kehitetään myös ympärivuotisia ruokamatkailutuotteita, jotka tukevat alueellisten yritysten ja kaupunkien matkailutoimialaa hiljaisempina kuukausina.

Tutkimuspäällikkö Johanna Heinonen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta kertoo puolestaan ruokamatkailun uusimmista trendeistä. Johanna on matkailun moniottelija, jolla on sormensa monessa mukana.

Johanna tekee tiivistä yhteistyötä Visit Finlandin kanssa digitiekartan ja vastuullisuuden osalta. Lisäksi hän on Visit Finlandin kouluttaja. Ruokamatkailun saralla hän on erityisesti perehtynyt ulkomailta Suomeen suuntautuvaan kysyntään.

Aamukahvit on tarjolla työpajatilassa klo 8.30 alkaen. Työpajan jälkeen on mahdollisuus jatkaa keskustelua omakustanteisen lounaan äärellä (7,80 e/hlö).

llmoitathan osallistumisestasi ja mahdollisista ruokahaasteista tällä ilmoittautumislomakkeella. Toivomme ilmoittautumisia viimeistään 23.1.2020 tarjoilutilausten vuoksi, mutta ”mattimyöhäisetkin” ovat tervetulleita mukaan :)!

Tule pohtimaan kanssamme, miten saamme kymenlaaksolaisen ruokamatkailun nousuun!

Ruokaisin terveisin Johanna & Anne

Johanna Heinonen                                                                  Anne Hytönen
tutkimuspäällikkö, matkailu                                                     projektipäällikkö,
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu                                 Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa hanke
johanna.heinonen@xamk.fi                                                    anne.hytönen@xamk.fi

 

Kymenlaakson ruokamatkailun työpaja torstaina 30.1.2020 klo 9.00–12.30

Aikuiskoulutus TAITAJA, B-talo, tilat 128/129, os. Taitajantie 2, 45100 Kouvola

Ohjelma

8.30
Aamukahvit ja ilmoittautuminen, tutustumista osallistujiin

9.00
Ruokamatkailun kehittäminen ja yhteistyön merkitys kasvavalla matkailualalla.
Luomu- ja lähituotannon vahvuudet yhteistyön ja vastuullisen ruokamatkailun kulmakivenä.
toimitusjohtaja, tuottaja Laura Pulkkinen, Smaku Events Oy

9.30
Työpaja, vetäjinä Laura Pulkkinen ja Johanna Heinonen

  • Mitä meillä on tarjolla nyt?
  • Mitkä ovat trendit ja tarpeet maailmalla ja miten voimme vastata niihin?
  • Löytyisikö meiltä yhteistä imagoa Kymenlaakson ruokamatkailulle?
  • Miten meidän tulisi kehittää ruokamatkailua Kymenlaaksossa?

12.30
Mahdollisuus jatkaa keskustelua omakustanteisen lounaan äärellä

 

 

Kymenlaakson ruokamatkailun työpajan järjestää Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa -hanke, jota rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Hanketta toteuttavat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy ja Pro Luomu ry.

Yhteistyössä mukana myös Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor ja Kouvola Innovation Oy (Kinno).

Kuvat @maaseutuvirasto – Kuvaajat: vasen yläkuva: Heli Sorjonen / oikea yläkuva ja vasen alakuva: maa- ja metsätalousministeriö / oikea alakuva: Contum O