PERUTTU: Kymenlaakson tarinakahvila: Virojoki

Valitettavasti tapahtuma jouduttiin peruuttamaan osallistujien puutteen takia. Pahoittelemme asiaa.

 

Jokainen kylä on tarinan arvoinen

Tervetuloa Tarinakahvilaan!

Mikä tekee Virojoesta Virojoen? Mitkä ovat sinulle tärkeitä paikkoja? Mitkä ovat kylän parhaat puolet?

Virojoen tarinakahvila 13.9 klo 17.30-19.30, pitopaikkana Nuorisotila Pleissi, Virojoentie 7.

Tarinakahvilat ovat avoimia tilaisuuksia, johon saa tulla kertomaan, kuuntelemaan, kahvittelemaan ja osallistumaan keskusteluun. Tarkoituksena nostaa esiin kiinnostavia tarinoita Kymenlaakson kylistä. Voit ottaa mukaasi valokuvia lempipaikoista tai tärkeistä tapahtumista.

Ilmoittautumiset pyydetään 8.9 mennessä linkistä oikeassa reunassa tai osoitteeseen alykkaatkulttuurikylat@xamk.fi.

Kahvitarjoilu!

Kymenlaakson tarinakahvilat ovat osa yhteistä juhlaa Kymenlaakson ihme – Metsäteollisuutta 150 vuotta. Juhlavuosi tarkastelee, millainen Kymenlaakso on metsäteollisuuden myötä syntynyt. Tarinakahviloiden kautta nostetaan esille seudun kulttuuriperintöä osana metsätalouden vauhdittamaa maakuntaa!

Tavalliset tarinat, tapahtumat ja muistot riittävät, ne tekevät kustakin kylästä ainutlaatuisen. Emme etsi maailmaa mullistaneita tapahtumia tai sankaritarinoita.

Tapahtumakuva: Kymenlaakson museo.

Tarinakahviloiden sarjan järjestää Älykkäät kulttuurikylät -hanke ja Kymenlaakson museo. Aineistoa hyödynnetään anonyymisti toteuttajien toimenpiteissä kuten esimerkiksi kyläprofiilien luomisessa ja viestinnässä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun toteuttamassa hankkeessa Älykkäät kulttuurikylät (Maaseuturahasto) Kymenlaakson kyliä kehitetään kohti kestäviä asumisen, vapaa-ajan ja työskentelyn paikkoja kulttuuriympäristöt huomioiden. Toiminnassa keskitytään etätyön, innovaatioiden ja kulttuurihyvinvoinnin tuomiin mahdollisuuksiin kylien elinvoiman lisäämisessä.

Kymenlaakson museo Kotkassa on kulttuuriperinnön asiantuntija, kumppani ja mahdollistaja koko maakunnassa. Luomme mahdollisuuksia yhdessä tekemiseen. Toimintamme lähtee asukkaiden tarpeista ja haluamme kehittää palveluja yhteistyössä alueen yhteisöjen kanssa.