Mäntyharjun Ikäruoka-kehittämisryhmän tapaaminen – Kokeilujen valmistelu vauhtiin!

Tervetuloa valmistelemaan kokeiluja Ikäihmisten ruokapalveluiden parantamiseksi!

Mäntyharjun alueen Ikäruoka-kehittämisryhmän syyskauden aloitustapaamisesta järjestetään to 19.8. klo 13.30–16.00 Mäntyharjun Nuorisoseurantalolla. Tervetuloa sekä uudet osallistujat että aiemmin mukana olleet!

Ilmoittaudu mukaan ma 16.8. mennessä tästä linkistä (ilmoittautumislomake avautuu uuteen selainikkunaan).

Tapaamisessa valmistelemme syyskaudella toteuttavia käytännön kokeiluja, joiden avulla Mäntyharjun alueella kehitetään:

  • kotona asuvien ikäihmisten yhteisöllistä ruokailua
  • ikäihmisten kauppa-asioinnin tukemista
  • kuljetuksia, jotka mahdollistavat ruokapalvelujen käyttämisen ikäihmisille sekä
  • tiedotuskanavia, joista ikäihmiset saavat tietoa tarjolla olevista ruokapalveluista.

Tervetuloa uudet toimijat, myös kylät mukaan!

Jos et ole aiemmin ollut mukana, on tilaisuus oiva paikka tutustua Mäntyharjun Ikäruoka-kehittämistoimintaan ja toimijoihin. Kuulet, mitä ryhmäläiset ovat jo ideoineet ja pääset kertomaan, mitä ideaa sinun mielestäsi kannattaisi kokeilla käytännössä ja mitä haluaisit olla itse toteuttamassa.

Avoin, maksuton tilaisuus on tarkoitettu kaikille Ikäruoka 2.0 -hankkeen kehittämisyhteistyöstä kiinnostuneille Mäntyharjun alueen yksityisille, julkisille ja kolmannen sektorin palveluntarjoajille, ikäihmisille ja heidän läheisilleen, eri sidosryhmille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Myös uudet osallistujat, mm. Mäntyharjun kyliltä ja kyläyhdistyksistä ovat lämpimästi tervetulleita mukaan!

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, jota varten pyydämme ennakkoilmoittautumista ma 16.8. mennessä > klikkaa ilmoittautumislomakkeeseen tästä (lomake avautuu uuteen selainikkunaan).

Tapaaminen on jatkoa keväällä käynnistyneelle Mäntyharjun Ikäruoka-kehittämisyhteistyölle. Voit halutessasi tutustua aikaisempien tilaisuuksien esityksiin, kehittämistarpeiden kartoitukseen ja kokeiluideoiden yhteenvetoon Ikäruoka 2.0 -hankkeen verkkosivustolla Mäntyharjun Ikäruoka-kehittämisryhmän osiossa. Koonti kokeiluideoista löytyy suoraan tästä linkistä (pdf-tiedosto avautuu uuteen selainikkunaan).

 

Mäntyharjun Ikäruoka-kehittämisryhmän syyskauden aloitustapaaminen – Kylät mukaan!

Aika: to 19.8. klo 13.30–16.00 (kahvit ja ilmoittautuminen klo 13.30–14.00)

Paikka: Mäntyharjun Nuorisoseurantalo, Virransalmentie 2, Mäntyharju

Ilmoittautuminen ma 16.8. mennessä linkistä: https://link.webropol.com/s/mantyharjuikaruoka19082021 tai suoraan Niinalle, niina.rantakari@xamk.fi, p. 040 624 7710

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot: Niina Rantakari, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, niina.rantakari@xamk.fi, p. 040 624 7710

 

Ikäruoka 2.0 -hanke – Hyvää syömistä tukevia palveluita kotona asuville ikäihmisille

#ikaruoka #teemarahaa

Alueellisten Ikäruoka-kehittämisryhmien toiminta on osa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Gerontologinen ravitsemus Gery ry:n toteuttamaa Ikäruoka 2.0 -hanketta. Hankkeessa kehitettäviin ikäihmisten palveluihin kuuluvat laajasti erilaiset kauppa-, ravintola-, koulutus- ja ohjauspalvelut. Tavoitteena on lisätä palvelujen saatavuutta, saavutettavuutta, kiinnostavuutta ja hyväksyttävyyttä.

Kohderyhmänä ovat kotona asuvat ikäihmiset, erityisesti hiljattain eläkkeelle jääneet, yksin asuvat, vasta leskeytyneet sekä sellaiset ikääntyneet, joiden toimintakyky on heikkenemässä.

Ikäruoka 2.0 -hanke saa sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta terveyden edistämisen määrärahasta.