Mitä tehdä, kun kyberp***a osuu yrityksen tuulettimeen?

Yritys on tehnyt parhaansa varmistaakseen tietoturvaansa ja suojautunut ahkerasti kyberriskejä vastaan. Sitten tulee se päivä, jolloin kyberpahis on parempi ja tietoturva murretaan.

Miten kriisiviestintää tehdään kyber- ja tietoturvakriisissä? Miten viestinnällä huolehditaan asiakkaista ja henkilöstöstä? Mitä media haluaa tietää? Miten vaikeista asioista puhutaan? Entä miten vältetään viestinnän sudenkuopat kriisitilanteessa?

Osallistu maksuttomaan webinaariin to 13.4. klo 8.30–10.30 ja hae asiantuntijoiden neuvot!

Huippupuhujina kriisiviestinnän ammattilainen, tunnettu viestinnän kouluttaja ja ahkera tietokirjailija Katleena Kortesuo ja digitaaliseen teknologiaan sekä erityisesti tietoturvaan erikoistunut palkittu toimittaja Henrik Kärkkäinen, jonka moni tuntee Ilta-Sanomien Digitodayn artikkeleista.

Webinaarin asiantuntijoina:

Katleena Kortesuo on tunnettu viestinnän kouluttaja ja ahkera tietokirjailija. Useiden sosiaalisen median viestintää käsittelevien kirjojen lisäksi hänen tuotantoonsa kuuluvat teokset Vastaamon tietomurrosta (Rikospaikkana Vastaamo, Tammi 2021) ja kriisiviestinnän opas Riko lasi hätätilanteessa (Kauppakamari 2015).

Katleenalla on myös runsaasti kokemusta yritysten ja organisaatioiden kriisiviestintätilanteiden menestyksekkäästä hoitamisesta.

Katleenan kuva: Jarno Lindholm

Kun lanta on lapasessa: viestintä kyberkriisissä

  • Kriisiviestinnän tavoitteet
  • Kriisin alkuperä määrittää kriisiviestinnän
  • Kineettiset kriisit ovat kivempia
  • Viisi vinkkiä kyberajan kriisiviestintään

Henrik Kärkkäinen on digitaaliseen teknologiaan ja erityisesti tietoturvaan erikoistunut toimittaja Ilta-Sanomissa. Tietoturvakentän aktiivisen seuraamisen lisäksi hänen työtehtäviinsä kuuluvat palvelujournalismi ja digimaailman selittäminen lukijoille.

Kärkkäinen palkittiin vuoden 2020 Suuri Journalistipalkinto -kilpailussa Vuoden juttu -palkinnolla Psykoterapiakeskus Vastaamoon liittyvästä uutisoinnistaan. Hän sai kiitosta erityisesti kommenttikirjoituksistaan, jotka avasivat lukijoille tapauksen poikkeuksellisia piirteitä. Ennen Ilta-Sanomia hän on työskennellyt muun muassa Mikrobitissä ja Taloussanomissa.

Henrikin kuva: Pete Aarre-Ahtio.

Miten Ilta-Sanomat kirjoittaa tietoturvasta ja mitä tapahtuu, kun toimittaja soittaa sinulle?

 

tässä Ilmoittautumislinkki

Osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse lähempänä webinaarin ajankohtaa.

Kymenlaaksolaisille yrityksille ja organisaatioille suunnatun webinaarin järjestää Xamkin toteuttama KyberReact Kymi22– Last Call -hanke, jota rahoittaa Kymenlaakson liitto, Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -rahoitus.