Muuttuva Kymenlaakso – Tulevaisuusverstas

Tulevaisuuden katsomisen ja tekemisen taito

Tulevaisuusverstas kokoaan jo neljännen kerran kymenlaaksolaiset yhteen ja suuntaa katseemme kohti tulevaa. Tällä kertaa tartumme yhdessä Kymenlaaksoa kohtaaviin muutosilmiöihin ja etsimme konkreettisia ratkaisuja uhkien kääntämiseksi mahdollisuuksiksi. Yrittäjät, työnantajat, oppilaitokset ja kunnat sidosryhmineen sekä etenkin maakunnan nuoret – kaikkien panosta tarvitaan.
Tulevaisuutta tehdään yhdessä!  

Luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja ja esimerkkejä onnistumisista.

Tällä kertaa tulevaisuusverstaassa katse on erityisesti maakunnan elinvoimaisuudessa ja sitä haastavissa trendeissä. Tapahtumassa työskennellään pienryhmissä, joissa etsitään konkreettisia ratkaisuja maakunnan hyväksi ja pyritään kääntämään uhat mahdollisuuksiksi. Tavoitteena on oppia katsomaan yhdessä tulevaisuutta ja pohtia, mitä toimia tulevaisuuskuvien toteuttaminen edellyttäisi.

Tulevaisuusverstaassa työskentely rytmittyy innostavien puheenvuorojen väliin. Yleiskuvaa Kymenlaaksoa kohtaavista muutoksista linjataan verstaan avauspuheenvuorossa Etukeno-hankkeen projektipäällikkö Irina Kujanpään johdolla. Terveiset ennakoinnin ja osaamisen kehittämisen kentältä kertoo Sitran Tapio Huttula. Puheessaan Huttula tutustuttaa kuulijat työelämän ja osaamisen uudistamisen menestyksen avaimiin tulevaisuuden muutosvoimia ymmärtäen. Salon kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi puolestaan kertoo esimerkkejä, miten kaupungin elinvoimaisuutta haastaneet tilanteet kohdattiin skenaarioiden avulla, ja kehityshankkeet rakentavat jälleen onnistuneesti Salon kilpailukykyä. Tilaisuuden päättää Kymenlaakson liiton aluekehitysasiantuntija Mia Hämäläinen.

 

Linkki ilmoittautumiseen: https://www.lyyti.in/Muuttuva_Kymenlaakso__Tulevaisuusverstas_2021_0243

 

Tilaisuus järjestetään Etukeno-hankkeen ja maakunnallisten toimijoiden yhteistyönä, ja on jatkoa Etiäinen-hankkeen tulevaisuusverstaille.