Peliviikko Kouvolassa Viiraamolla

Peliviikko-tapahtuma järjestetään 30.10.-5.11.2017 Viiraamolla, yhteisöllisessä työtilassa keskellä Kouvolaa, kävelykatu Manskin Lasipalatsissa.
Tapahtuma on osa kansainvälistä ja pohjoismaista peliviikkoa.

Peliviikon tavoitteena on kannustaa yhdessä pelaamiseen erilaisissa tapahtumissa ja lisätä peleistä käytävää keskustelua niin mediassa kuin kotona. Peliviikko on myös pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Pelaaminen on hyödyllinen ja hauska harrastus, joka sopii kaikenikäisille ja on parhaimmillaan sukupolvia ja eri kansallisuuksia yhdistävää toimintaa.

Peliviikon järjestäjätahona toimii kaikille avoin pelikasvattajien verkosto yhteistyössä paikallisten toimijatahojen kanssa. Tänä vuonna Kouvolassa Kaakkois-Suomen ammatti-korkeakoulun luovien alojen yksikkö on mukana peliviikon tapahtumien järjestämisessä yhdessä Kouvolan kaupungin nuorisotoimien sekä muiden toimijoiden kanssa. Peliviikkoa Suomessa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Toiminnassa on mukana seuraavat hankkeet: Versus, Summa- ja Digitaaliset ja pelilliset ratkaisut (hallinnoija Xamk) sekä Gahwa (hallinnoija Kotka-Haminan kehittämisyhtiö Cursor Oy) ja Motiivi-hanke (hallinnoija Metropolia).

Lisätietoja: Terhi Halonen, projektipäällikkö, puh. 044 702 8429, terhi.halonen@xamk.fi