Putkissa pöhisee

Xamkin talotekniikan laboratorio ja tki-hanke RAKES 2020 järjestävät talotekniikan ja rakentamisen asiantuntijaluentoja sekä työpajoja Mikkelin kampuksella kevätkaudella 2019. Tapahtumat ovat yleisölle avoimia ja maksuttomia, mutta työpajoihin ja osaan luennoista on ennakkoilmoittautuminen. Työpajat ovat ensisijaisesti alan ammattilaisille sekä opiskelijoille. Tarkemmat tapahtumatiedot sekä ilmoittautumislinkit täydennetään talven aikana. Tapahtumat järjestetään A-rakennuksen tiloissa, ellei toisin ilmoitettu.

Lisätietoja: kehitysinsinööri Milla Sairanen, milla.sairanen (at) xamk.fi
Hankkeen www-sivut: RAKES 2020

 

Kevään tapahtumaputki on ohi, kiitos osallistuneille! Syksyllä jatketaan.

 

Menneet tapahtumat

LÄMPÖKUVAAMINEN Lämpökuvaamisen perusteet. LVIK-laitteistojen vikojen ennakointi ja rakennuksen energiatehokkuuden arviointi. Kameroiden vertailu. Timo Stjernberg, Infradex Oy.
Luento Youtubessa Xamkin Talotekniikka-kanavalla
ILMANVAIHTO Ilmanvaihtokoneiden tekniikka ja ohjaus sekä uudet ilmanvaihtotuotteet, asiantuntijana Ali Aaltonen, Vallox Oy

Luento on julkaistu Youtubessa Xamkin Talotekniikka-kanavalla

VESI JA VIEMÄRI Uutta viemäritekniikkaa. Juomavesihygienia. Joutsenmerkki. Äänitekniikka. Luennot ja työpajat. Geberit Oy.

Luennot on julkaistu Youtubessa Xamkin Talotekniikka-kanavalla

LÄMMITYS Kaukolämpö, lämpöpumput, lämmön varastointi – vähähiilisiä tekniikoita lämmöntuottoon. Toimistotilojen lämmitys ja jäähdytys. Eri asiantuntijoita. Lisätietoa
Luennot on julkaistu Youtubessa Xamkin Talotekniikka-kanavalla
HEAT STORAGES Dr.Ing Alexander Floß/Hochschule Biberach: Energy Storages.
Luennosta on julkaistu tallenne Youtubessa Xamkin Talotekniikka-kanavalla
TIETOMALLINNUS Tietomallintamisen iltapäivä. Mitä on rakentamisen tietomallinnus (Building Information Modeling, BIM)? Mihin sitä tarvitaan? Miten toteuttaa tietomallinnushanke? Eri asiantuntijoita.
ORAS HANAPAJA Oras Hanaopisto. Tuotekoulutus sekä huolto- ja säätöharjoituksia.
ILMANVAIHDON MITTAUKSET ym Langattomat mittaustekniikat. Rakennuksen painesuhde. Äänimittaukset. Vaatimukset mittauspöytäkirjalle. Teknocalor Oy, Pietiko Oy.

Esityksistä on julkaistu tallenteet Xamkin Talotekniikka-kanavalla Youtubessa: teorialuento kampussalissa, oppitunti laboratoriossa ja tuote-esittely luokkatiloissa