Selkosuomea kirjoittaen ja puhuen -koulutus

Haluatko oppia lisää selkokielisyydestä tai sen hyödyntämisestä? Kaipaatko tukea ja työkaluja kommunikointiin ja vuorovaikutukseen asiakkaiden kanssa? 

Meillä on ilo kutsua sinut MAGEE– ja OSUMA-hankkeiden järjestämään ilmaiseen selkokielen koulutukseen, joka järjestetään tiistaina 29.8.2023 klo 9-15.  Paikkana on Xamkin A-rakennuksen tila A124  Patteristonkatu 3, 50100 Mikkeli.

Koulutus on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille. Selkokielestä hyötyvät esimerkiksi maahanmuuttajien sekä erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden parissa työskentelevät. Koulutus järjestetään läsnäolokoulutuksena, joten siihen ei ole mahdollista osallistua verkon kautta. Käytännönläheinen koulutus sisältää harjoituksia ja keskustelua, yhteistä vuorovaikutusta.

Kouluttajana toimii Riikka Tuohimetsä, joka on yrittäjä ja Selkokeskuksen asiantuntija. Koulutukseltaan KM erityisopettaja ja aineenopettaja (kotitalous, englanti). Riikka on työskennellyt mm. Oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa, jossa kiinnostui selkokielestä oppilaiden arjen tarpeiden myötä. Riikka toteuttaa selkokielen ja selkeän kielen koulutuksia sekä muokkaa tekstejä ja kirjoja selkokielelle. Lisäksi hän tuottaa selko-oppimateriaaleja. www.tuohimetsa.com Ilmoittautuminen koulutukseen on auki 18.8.2023 asti ja osallistujamäärä on rajattu, joten toimithan nopeasti. Ilmoittautumisen jälkeen saat tarkemmat tiedot ja ohjeet sähköpostiisi.

Ilmoittaudu mukaan 29.8. pidettävään koulutukseen tästä

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Ohjelma:

8.30     tervetuloa – aamukahvit

9.00     selkokielen koulutus alkaa / osa I

11.30   lounastauko (omakustanteinen – alueelta löytyy lounasravintoloita)

12.30   selkokielen koulutus jatkuu / osa II

15.00   koulutus päättyy – päätöskahvit

 

Koulutus koostuu kahdesta erillisestä osiosta, joista voit valita sinulle mieleisen tai molemmat:

Aamupäivä 8.30-11.30

Perustietoa selkokielestä (mitä, kenelle, miksi)

Selkokirjoittamisen ohjeita

Lounastauko klo 11.30-12.30

 

Iltapäivä 12.30-15.00

Selkokielinen puhe ja vuorovaikutus, ohjausta lisätietojen pariin

Mistä löydän lisäoppia?

Päätöskahvit klo 15.00