Shake-hankkeen yritysvierailu 18.1.2018 Kangasniemen Lapaskankaalle

Shake-hanke järjestää torstaina 18.1.2018 klo 12-16 alueen opettajille ja oppilaitosten edustajille maksuttoman iltapäivään ajoittuvan yritysvierailuretken Kangasniemelle. Kohteenamme ovat Lapaskankaan teollisuusalueella toimivat yritykset: vahvasti vientiin suuntautunut valaisinpylväsratkaisujen valmistaja Tehomet Oy sekä sisätilojen portaikkoja urakoitsijoille ja talotehtaille sekä kuluttajille valmistava ja markkinoiva perheyritys Hovinikkarit Oy. Kuulemme vierailulla yritysten edustajilta yritysten tarinat ja tutustumme tuotteisiin.

 

Vierailuaikataulu
klo 12 lähtö Mikkelistä Xamkin kampukselta, D-talon päädystä kohti Kangasniemeä
n. klo 12.45 kahvit Reissupannussa
klo 13.30 Tehomet Oy, Nikkarintie 4, 51200 Kangasniemi
klo 14.15 Hovinikkarit Oy, Nikkarintie 3, 51200 Kangasniemi
n. klo 15 lähtö paluumatkalle kohti Mikkeliä

(perillä Mikkelissä Xamkin kampuksella n. klo 16)

 

Tehomet Oy on Pohjoismaiden suurin metallisten ja puisten erikoisvalaisinpylväiden, valaisinvarsien ja mastorakenteiden valmistaja. Yritys on yli 30 vuoden ajan ollut mukana toteuttamassa lukuisia valaistuskohteita puisto-, katu-, tie- ja aluevalaistustarpeisiin. Vuonna 2005 perustettiin Viron Kiiun Tehomet Baltic vastaamaan erityisesti Baltian maiden kysyntään ja keväällä 2007 yritys yhdistyi amerikkalaiseen Valmont Industries -yritykseen ja 2008 perusti modernin puupylvästehtaan Parikkalaan. Valaisinpylväiden maailmanlaajuisen markkinajohtajan Valmontin osana yrityksen tuotevalikoima kattaa tänään myös dekoratiiviset ja ympäristöystävälliset puupylväät sekä esimerkiksi modernit alumiinipylväät sekä telekommunikaatio- ja voimalinjamastot. Tehomet on palkittu Suomessa ja ulkomailla lukuisilla tuote- ja yrittäjäpalkinnoilla.

Hovinikkarit Oy on kangasniemeläinen perheyritys, joka on valmistanut kotimaisia laatuportaita jo vuodesta 1974. HOVI-portaista alkunsa saanut yritys yhdistää tänään porrasrakentamisen parhaat perinteet moderneihin vaatimuksiin. Uusimmissa malleissa yhdistyvät toisistaan täysin poikkeavat materiaalit, puu ja teräs. Yritys toteuttaa myös mittatilaustyönä erikoispuusepäntöitä ja massiivipuukalusteita yksityisille, yrityksille ja julkiselle sektorille. Hovinikkarit on ollut mm. keväästä 2016 lähtien Kannustalojen porrastoimittajana.

 

Vierailun järjestää SHAKE-innovaatiokokeilujen uusi malli -hanke, jota toteuttavat XAMK Pienyrityskeskus, Esedu, Otavan Opisto ja Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja joka saa Etelä-Savon ELY-keskuksen kautta EU:n Euroopan sosiaalirahaston osarahoitusta.