Sote-alan toimija, taklaa kyberuhkat ja hyödynnä digimahdollisuudet!

Maksuton webinaari PE 20.1. klo 13.00–15.00

Hae webinaarista ajankohtaiset vinkit kyber- ja tietoturvallisuuden vahvistamiseen sote-alalla. Tutustu miltä näyttää terveydenhuollon digiratkaisujen tulevaisuus niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

Sosiaali- ja terveysala elää valtavan murroksen ja myllerryksen aikaa. Palveluja tulee tuottaa yhä enemmän, paremmin ja nopeammin.

Digitaaliset ratkaisut ovat jo muuttaneet valtavasti sote-arkea ja tuoneet hyötyjä sekä alan ammattilaisille että palvelujen käyttäjille. Tietojen sähköinen välittäminen, tekoäly, virtuaaliteknologiat luovat koko ajan kehittyneempiä mahdollisuuksia tehostaa ja helpottaa terveyspalvelujen käyttöä ja tuottamista.

Samalla sote-alaan kohdentuvat kyberuhkat lisääntyvät jatkuvasti. Alan toimijoiden järjestelmissä on paljon arkaluontoista, henkilökohtaista tietoa, joka valitettavasti kiinnostaa myös verkkorikollisia – esimerkiksi yhden henkilön terveystiedoista maksetaan pimeässä verkossa 250 dollaria.

Webinaarissa luvassa:

Terveysalan kyberturvallisuus ja maailman älykkäin sairaala Oulussa

Anssi Huhtala toimii Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tietoturvapäällikkönä. Hän siirtyi tehtävään Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tietoturvapäällikön tehtävästä. Ennen SOTE-alalle siirtymistä hän toimi Puolustusvoimissa johtamisjärjestelmäalan upseerina. Koulutustaustaltaan hän on sotatieteiden maisteri.

Huhtala Anssi

Terveydenhuollon kyberuhkat

Hans-Wilhelm Dünn on kokenut kyberturvallisuuden ja kriittisen infrastruktuurin turvallisuuden asiantuntija. Hän on työskennellyt mm. Brandenburgin osavaltion hallinnossa, sisäistä ja julkista turvallisuutta tutkivassa ja kehittävässä organisaatiossa sekä sairaalayhtiöissä. Hans-Wilhelm Dünn on myös kirjoittanut kirjan sairaaloiden kyberturvallisuudesta – ”Cybersicherheit im Krankenhaus”.

Viimeiset 10 vuotta hän on konsultoinut kriittisen infrastruktuurin toimijoita kyberturvallisuudessa. Hän on ollut perustamassa Cyber Security Council Germanyä ja toimii sen johdossa. Hän toimii luennoitsijana Brandenburgin poliisiyliopiston kriminalistiikan koulutusohjelmassa. Hän on suosittu asiantuntijavieras mediassa ja kysytty puhuja.

Huom. Hans-Wilhelm Dünnin puheenvuoro on englanninkielinen.

Hans-Wilhelm Dünn

Kauhutarinoita SOTE-kentältä

Janine Klauenbösch, Jenna Ruuska ja Åsa Wirén Xamkin kyberturvallisuuden koulutusohjelmasta. Kaikilla on pitkä työkokemus sosiaali- ja terveysalalta.

Janine Klauenbösch, Jenna Ruuska ja Åsa Wirén

 

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä:

https://www.lyyti.in/kybersote

Kymenlaaksolaisille yrityksille ja organisaatioille suunnatun webinaarin järjestää Xamkin toteuttama KyberReact Kymi22– Last Call -hanke, jota rahoittaa Kymenlaakson liitto, Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -rahoitus.