Tehdes – Innovaatioleiri

Tehdessä oppii!


Onko Alvar Aallon suunnitteleman Tehtaanmäen koulun uusi tulevaisuus arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksessa? Miten arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatukssen menetelmiä voi hyödyntää oppimisessa ja luovuuden kehittämisessä? Miten muotoilun menetelmin voidaan yhdessä tarkastella ja etsiä ratkaisuja ajankohtaisiin kehittämiskohteisiin?

Tehdes – Innovaatioleiri 18.-19.11.2021 Tehtaanmäen koululla Ankkapurhan kulttuuripuistossa Kouvolassa

 

Kehittäjille ja sidosryhmille suunnatulla kahden päivän leirillä kehitetään rakennuksen uuskäyttöä arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen näkökulmasta. Miten rakennus taipuu tähän toimintaan, miten se taivuttaa osallistujien ajatuksia? Entä mitä muuta oppimisen sisältöjä arkkitehtuuriin ja muotoiluun voisi yhdistää?

Työpajaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat osallistua kehittämistyöhön ja tutustua arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatukseen sekä osallistaviin menetelmiin! Työpajoja järjestetään Tehtaanmäen koululla, majoitus Nuorisokeskus Anjalassa Ankkapurhan kulttuuripuistossa. Työpajojen sisällöistä vastaa Suomen muotoilukasvatusseura. Leirin toteuttaa Xamkin Luovien alojen tutkimusyksikkö yhteistyössä Kouvolan kaupungin kanssa.

Sisällöt tarkentuvat myöhemmin. Leiri alkaa torstaina aamupäivällä ja päättyy perjantaina iltapäivällä. Innovaatioleiri on jatkoa elokuiselle Aalto-viikon webinaarille.

Osallistuminen työpajoihin on maksutonta. Osallistujille tarjotaan yhden yön maksuton majoitus elämyksellisessä Ankkapurhan kulttuuripuistossa Nuorisokeskus Anjalan tiloissa. Kuvia ja infoa majoituksesta täältä. Tapahtumaan mahtuu 15 ilmoittautunutta. Viimeinen ilmoittautumispäivä 11.11.2021.

Tule mukaan ideoimaan, kehittämään ja verkostoitumaan! Koe samalla maailman ainoa Aallon suunnittelema, yhä alkuperäisessä käytössä oleva koulurakennus.

Torstai 18.11.2021
Klo 12.00 Lounas ravintola Ankkapurhan helmessäKlo 13.00 Majoittuminen 

Klo 13.30–17.30
Tutustuminen Ankkapurhan kulttuuripuistoon: Alvar Aallon suunnittelemaan Tehtaanmäen kouluun ja asuinalueeseen oppaan kanssa.
Kahvitarjoilu
Orientaatio -workshop  

Klo 19–22.00 Sauna & illallinen saunalla  

Perjantai 19.11.2021 

Klo 8.30-9.30 Aamupala
Klo 9.30-12.00 Workshop osa I
Klo 12.00-12.45 Lounas 
Klo 12.45-14 Workshop osa II 

ILMOITTAUTUMINEN INNOVAATIOLEIRILLE

Projektin tietosuojailmoitus

 

Innovaatioleiri on Tehdes-tapahtumakokonaisuuden kolmas osa. Tehdes-tapahtumakokonaisuus alkoi Kouvolan Alvar Aalto -viikolla. Tapahtuman osat webinaari, innovaatioleiri ja lasten leiri tarkastelevat Tehtaanmäen koulurakennuksen uusia käyttömahdollisuuksia, arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen teemoja sekä maailmankuulun arkkitehdin ja muotoilijan lapsille suunnittelemaa rakennusta oppimisen ympäristönä. Lapsille suunnitellulle rakennukselle etsitään uutta käyttötarkoitusta, kun koulutoiminta päättyy Tehtaanmäellä Kouvolan kouluverkkouudistuksen myötä vuonna 2024. Koulu (1938-40) on osa Alvar Aallon suunnittelemaa Tehtaanmäen asuinaluetta Anjalan paperitehtaan työntekijöille. Joen toisella puolella toimii Nuorisokeskus Anjala, joka järjestää nuorten leirejä oheispalveluineen ja aktiviteetteineen.

Lisätiedot:
Laura Lehtinen, laura.lehtinen@xamk.fi
Sara Ojaniemi, sara.ojaniemi@xamk.fi