Tehdessä oppii!


Onko Alvar Aallon Tehtaanmäen koulun uusi tulevaisuus arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksessa? Miten arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatukssen menetelmiä voi hyödyntää oppimisessa? Miten muotoilun menetelmin voidaan yhdessä tarkastella ja etsiä ratkaisuja ajankohtaisiin kehittämiskohteisiin?

Kolmiosaisen Tehdes-tapahtumakokonaisuuden kolmas osa


Tehdes – Innovaatioleiri

marraskuussa 2021 Tehtaanmäen koululla Ankkapurhan kulttuuripuistossa Kouvolassa

Workshop on jatkoa Aalto-viikon webinaarille ja siellä jatkokehitetään koulun uuskäyttöä arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen näkökulmasta. Työtä tehdään yhdessä mahdollisten tulevien käyttäjien ja sidosryhmien kanssa. Työpajaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat osallistua kehittämistyöhön ja tutustua arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatukseen sekä osallistaviin menetelmiin! Sisällöt tarkentuvat myöhemmin.

Osallistuminen työpajoihin on maksutonta. Osallistujille tarjotaan yhden yön maksuton majoitus elämyksellisessä Ankkapurhan kulttuuripuistossa Nuorisokeskus Anjalan tiloissa. Kuvia ja infoa majoituksesta täältä. Tapahtumaan mahtuu 15 ilmoittautunutta. Viimeinen ilmoittautumispäivä 26.8.2021.

 

ILMOITTAUTUMINEN INNOVAATIOLEIRILLE

Projektin tietosuojailmoitus

 

Kolmiosainen Tehdes-tapahtumakokonaisuus on osa Kouvolan Alvar Aalto -viikkoa. Tapahtuman osat webinaari, innovaatioleiri ja lasten leiri tarkastelevat Tehtaanmäen koulurakennuksen uusia käyttömahdollisuuksia, arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen teemoja sekä maailmankuulun arkkitehdin ja muotoilijan lapsille suunnittelemaa rakennusta oppimisen ympäristönä. Lapsille suunnitellulle rakennukselle etsitään uutta käyttötarkoitusta, kun koulutoiminta päättyy Tehtaanmäellä Kouvolan kouluverkkouudistuksen myötä vuonna 2024. Koulu (1938-40) on osa Alvar Aallon suunnittelemaa Tehtaanmäen asuinaluetta Anjalan paperitehtaan työntekijöille. Joen toisella puolella toimii Nuorisokeskus Anjala, joka järjestää nuorten leirejä oheispalveluineen ja aktiviteetteineen.

Lisätiedot:
Laura Lehtinen, laura.lehtinen@xamk.fi
Sara Ojaniemi, sara.ojaniemi@xamk.fi