Tehdes – Arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen leiri 25.-26.10.2021

Tehdessä oppii!

ARKKITEHTUURISEIKKAILU ALVAR AALLON JÄLJILLÄ
Nuorisokeskus Anjalassa ja Tehtaanmäen koululla 25.-26.10.2021
Seikkailulla ystävystytään Alvar Aallon suunnitteleman koulutalon kanssa kulkemalla elämyksellinen reitti sen erilaisten tilojen läpi ja koluamalla sen kaikki kolot. Kulkua rytmittävät rastit, jotka houkuttelevat paitsi etsimään paikan henkeä kaikilla aisteilla myös rakentelemaan monenlaisista materiaaleista ja eri mittakaavoissa. Millaista tarinaa talo kertoo? Millaiseen tekemiseen se houkuttelee?

Leiri on suunnattu 5.-7. -luokkalaisille lapsille.

Majoitus ja ruokailut järjestetään Nuorisokeskus Anjalassa. Leiripäiviä vietetään Tehtaanmäen koululla.
Leirillä kokeillaan, rakennellaan ja opitaan itse tekemällä.

Leiri alkaa maanantaina aamupäivällä ja päättyy tiistaina iltapäivällä. Tarkempi aikataulu julkaistaan lähempänä leiriä.

Leirin hinta on 30 €/osallistuja. Hinta sisältää majoituksen ja ruokailut Nuorisokeskus Anjalassa.
Ilmoittautumisista ja leirin käytännön järjestelyistä vastaa Nuorisokeskus Anjala.
Pedagogista sisältöä tarjoavat yhteistyökumppanit Suomen Muotoilukasvatusseura ry ja Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki.

Ilmoittautumiset 20.10.2021 mennessä Nuorisokeskus Anjalan omalla lomakkeella heidän tietosuojakäytäntöjensä mukaisesti TÄSTÄ LINKISTÄ.

Tehdes-projektin tietosuojailmoitus

Taustaa: Tehtaanmäen koulun toiminta on päättymässä lähivuosina ja rakennukselle etsitään uuttaa käyttötarkoitusta. Leirin avulla testataan mahdollista uutta toimintaa koululla itse kohderyhmän kanssa ja tarkastellaan kasvatuksen toteuttamismahdollisuuksia yhteistyökumppaneiden kanssa. Samalla saadaan tärkeää tietoa kehittämisen tueksi. Koulun tulevan toiminnan jatkokehittämisen tueksi kerätään palautetta ja havainnoiden käyttäjä-kokeilijoita. Kehittämistyöstä vastaa Xamk.

Leiri on kolmiosaisen Tehdes-tapahtumakokonaisuuden toinen osa. Tehdes-kokonaisuus on osa Kouvolan Alvar Aalto -viikkoa. Tapahtumat webinaari, kehittämisworkshopt ja lasten leiri tarkastelevat Tehtaanmäen koulurakennuksen uusia käyttömahdollisuuksia, arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen teemoja sekä maailmankuulun arkkitehdin ja muotoilijan lapsille suunnittelemaa rakennusta oppimisen ympäristönä. Lapsille suunnitellulle rakennukselle etsitään uutta käyttötarkoitusta, kun koulutoiminta päättyy Tehtaanmäellä Kouvolan kouluverkkouudistuksen myötä vuonna 2024. Onko Alvar Aallon Tehtaanmäen koulun uusi tulevaisuus arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksessa?

Tehtaanmäen koulu (1938-40) on osa Alvar Aallon suunnittelemaa Tehtaanmäen asuinaluetta Anjalan paperitehtaan työntekijöille Kouvolan Inkeroisissa. Joen toisella puolella toimii Nuorisokeskus Anjala, joka järjestää nuorten leirejä oheispalveluineen ja aktiviteetteineen.

 


Lisätiedot:

Laura Lehtinen, laura.lehtinen@xamk.fi
Sara Ojaniemi, sara.ojaniemi@xamk.fi

Nuorisokeskus Anjalan toimisto p. 040 540 0049, nuorisokeskusanjala@ankkapurha.fi