Tekoäly Mikkeli -iltapäiväseminaari

Tekoäly saapuu Mikkeliin

Tekoäly on vuoden trendisana ja kaikki puhuvat siitä. Tiedätkö, mitä se todella tarkoittaa? Mitä hyötyä siitä voisi olla sinulle ja organisaatiollesi? Teknologian kehitys tulee aiheuttamaan valtavia muutoksia lähitulevaisuudessa. Varautuminen on järkevää ja se kannattaa aloittaa nyt.

Tule katsomaan ja kuulemaan, missä paikallinen kehitys kulkee. Alueen yritykset ja julkinen sektori kertovat tekoälyprojekteistaan. Lisäksi kuulemme, miten se liittyy suurempaan kokonaisuuteen koko Suomen tasolla, tai laajemminkin. Autamme ymmärtämään ilmiötä pöhinän alla. Kerromme ymmärrettävästi teknologiasta ja siitä, miten miten päästä alkuun tai saada lisää vauhtia jo olemassa oleviin kokeiluihin. Xamk, Mikkelin kaupunki ja Metatavu oy järjestävät ilmaisen ja avoimen iltapäiväseminaarin, jonka tarkoitus on raottaa mystiikan verhoa sekä esitellä konkreettista tekemistä ja todellisia mahdollisuuksia.

 

Tallenteet ja esitykset

Voit katsoa seminaaritallenteet YouTubesta.

Esitykset ovat ladattavissa Google Drivesta.

 

Ilmoittautuminen

Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen ennakkoon.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

 

Kenelle?

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille uteliaille, muutoshaluisille ja niille, ketkä eivät vielä ihan tiedä, mitä pitäisi tietää. Oletpa sitten johtaja, kehittäjä, opiskelija tai mitä tahansa muuta, olet tervetullut osallistumaan ja keskustelemaan – tai ihan vaan kuuntelemaan.

 

Aika

Torstaina 11.10.2018

  • Seminaari klo 13.00 – 16.15
  • After work verkostoitumis- ja keskustelutilaisuus klo 16.45 – 20.00

 

Paikka

  • Mikpoli-sali, Mikpoli, Xamk kampus (seminaari)
  • Bar Dom, Porrassalmenkatu 18 (after work)

 

Ohjelma

13.00 – 13.15 Avaus Mikpoli-sali (Xamk)
13.15 – 13.45 Tekoäly käytännössä

Tuomas Tikkanen, Artific Intelligence

13.45 – 14.05 Tekoäly hyvinvointipalvelujen tukena

Jouko Salonen, Valtionvarainministeriö

14.05 – 14.25 Viksubotti – tekoäly asiakaspalvelussa ja myynnissä

Mika Ahola, Lumme Energia

14.25 – 14.55 Tauko & virvokkeita
14.55 – 15.15 Täsmäviljelyä (teko)älykkäästi

Juha Backman, LUKE

15.15 – 15.35 Wuudis – avoimeen dataan ja kaukokartoitusteknologioihin synkronoituva metsädigipalvelu

Seppo Huurinainen, MHG Systems

15.35 – 15.55 Tekoälykokeilujen kautta asiakasarvoa toimitiloihin

Perttu Ahvenainen, Taitori oy

15.55 – 16.15 Miten alkuun ja vauhtiin tekoälyn kanssa?

Jani Turunen, Solita

16.45 – 20.00 After Work (keskustelua ja verkostoitumista) Bar Dom

 

Seminaarin jälkeen järjestämme rennon ja keskusteluhenkisen verkostoitumistilaisuuden BAR DOMissa.

Samalla tarjoutuu ainutkertainen mahdollisuus tutustua tekoälyyn osana juomakulttuuria. Tule ainakin tsekkaamaan.

 

Puhujat

Tuomas Tikkanen

Tuomas on signaalinkäsittelyn diplomi-insinööri, joka on intohimoisesti ohjelmoinut koneoppimisjärjestelmiä muun muassa kuvantunnistuksen, bioinformatiikan ja koneoppimiskilpailujen parissa. Tuomas haluaa auttaa asiakkaitaan ottamaan tekoälyä käyttöön erityisesti kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista edistävissä projekteissa.

Asiakkaiden tarpeisiin räätälöityjä koneoppimisratkaisuja toteuttavan Artific Intelligence Oy:n toimitusjohtaja ja perustajajäsen Tuomas Tikkanen antaa puheessaan perehdytyksen tekoälyyn ja sen hyödyntämiseen. Puheen jälkeen ymmärrät mitä tekoäly, koneoppiminen ja syväoppiminen tarkoittaa, millaisia ongelmia tekoälyn avulla voidaan ratkaista ja mitä edellytyksiä ja vaadittavia askeleita tekoälyn valjastamiseen sisältyy.

 

Jouko Salonen

Olen Jouko Salonen, Muuratsalossa Pohjois-Päijänteen rannalla asuva kuusikymppinen neljän lapsen isä ja yhden pienen pojan pappa, joka soisi että Suomi säilyisi hyvänä maana elää ja yrittää myös jatkossa. Monenlaista olen tehnyt ja yrittänyt, juuri nyt työskentelen Valtiovarainministeriössä julkishallinnon digitalisaatiosta huolta kantavassa yksikössä, jossa tehtäväni on saada käyntiin tekoälyä hyödyntävä muutos hyvinvointipalvelujen tuotannossa.

Kuinka tekoäly voi olla tukena kun Suomeen rakennetaan seuraavan sukupolven hyvinvointipalveluja. Kuinka tuosta rakentamisesta saadaan työtä, toimeentuloa ja elinvoimaa koko Suomeen.

 

Mika Ahola

Mika on liiketoimintajohtaja Lumme Energia Oy:ssä ja vastaa sähkökaupan kuluttajamyynnistä sekä uusien liiketoimintojen kehittämisestä. Lumme Energia on toimialaa ravistava ja uudistava suomalainen energiayhtiö, jolla on yli 100 000 sähköasiakasta. Yhtiön uusia liiketoiminta-alueita ovat mikrotuotannon ja sähköisen liikenteen latausratkaisujen kehittäminen.

Esityksessään Mika kertoo taustaa Lumme Energian chatbotin kehityksestä, mitä botilla on tavoiteltu, miten se toimii nyt ja mitä tulevaisuuden suunnitelmia sille on.

 

Juha Backman

Juha Backman on biotalouden työkone- ja järjestelmäautomaatioon sekä robotiikkaan keskittynyt erikoistutkija luonnonvarakeskuksessa.

Täsmäviljely parantaa toimenpiteiden tarkkuutta, ottaen huomioon pellon sisäiset vaihtelut. Tarkoituksena on antaa jokaiselle kasville täsmälleen sen mitä kasvi vaatii kasvaakseen optimaalisesti. Tavoitteena optimoida tuotos samalla kuin vähentää panoksia (‘more with less’). Toimenpiteiden suunnittelu ja ajoittaminen vaatii enemmän tietoa kuin perinteinen viljely. Tekoälyn avulla on mahdollista avustaa viljelijää viljelemään jokaista peltolohkoa optimaalisesti hyödyntäen eri tietolähteistä, kuten työkoneista, satelliiteista, droneista, sääasemista yms., saatavia tietoja.

 

Seppo Huurinainen

CEO, MML, MHG Systems Oy.

Esityksessä pureudutaan uusien satelliitti-, drone- ja kamerateknologioiden avaamiin uusiin mahdollisuuksiin metsäomaisuuden hoidon tehostamisessa (teko)älykkäästi.

 

Perttu Ahvenainen

Perttu on yrittäjä Taitori Oy:ssä ja vastaa Taitori Oy:n myynnistä ja markkinoinnista. Taitori  on suomalainen älytoimistoratkaisujen toteuttaja, joka yhdistää tilan ja ihmisen. Perttu on myös yksi suositun 5 Tähden Asiakaskokemus kirjan kirjoittajista.

Esityksessään Perttu kertoo mitä haasteita toimitiloissa on ja kuinka Taitori Oy on lähtenyt näistä haasteita ratkaisemaan hyödyntäen tekoälyä kokeilujen kautta.  Esityksessä visioidaan myös tulevaisuuden mahdollisuuksia tekoälyn hyödyntämiselle toimitiloissa,

 

Jani Turunen

Jani vetää Solita Oy:n tekoälyliiketoimintaa. Solita on suomalainen teknologia-, strategia- ja designyritys, joka auttaa asiakkaitaan käyttämään dataa esimerkiksi parantamaan potilaiden hoitoa, parantamaan arjen asiakaskokemusta tai esimerkiksi parantamaan teollisuuden toimintavarmuutta.

Jani toimii asiakkaiden ja loppukäyttäjien matkaoppaana tekoälysuossa ja koneoppimisen-avaruudessa. EndNote vetää yhteen päivän teemoja ja antaa konkreettisia vinkkejä siitä kuinka kokeiluissa pääsee liikkeelle. Janilta saat siis vastauksia siihen, miten tekoälykokeilujen kanssa pääsee alkuun ja kuinka koneoppimista voi lähteä hyödyntämään omassa liiketoiminnassa.

 

Ilmoittautuminen

Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen ennakkoon.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

 

Yhteystiedot

Mikko Lampi
Tutkimuspäällikkö
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
050 436 4161 | mikko.lampi@xamk.fi | @jotudin

Juho Kerppola
Palvelukehittäjä
Mikkelin kaupunki
050 5478 485 | juho.kerppola@mikkeli.fi

Jere Lauha
Toimitusjohtaja
Metatavu oy
044 2909 201 | jere.lauha@metatavu.fi