Tiutisen Tulevaisuustalkoot etänä: Kohti kyläyhdistystä

Tervetuloa työpajaan ja kehittämään entisen koulurakennuksen uutta tulevaisuutta!

Tulevaisuustalkoot pidetään etänä Teamsissa 10.2.2022 klo 17-19.

Tilaisuudessa pohditaan yhdessä, miten koulurakennus saataisiin uuteen käyttöön ja minkälaisella toimintamallilla. Yli satavuotias koulurakennus merellisessä Tiutisen kylässä Kotkassa on haasteellinen mutta hedelmällinen kehityskohde. Tiutisen koulu valmistui vuonna 1913, koulutoiminta päättyi vuonna 2016.

Älykkäät kulttuurikylät -hanke järjestää toisen työpajan koulun uuskäyttömahdollisuuksien kartoittamiseksi ja kehitystyön käynnistämiseksi. Ei haittaa, vaikka et osallistunut edelliseen työpajaan. Mukaan voivat tulla kaikki kehittämisestä, uusien sisältöjen ideoimisesta ja tulevista toimintamahdollisuuksista kiinnostuneet.

Pyydämme ilmoittautumiset 8.2. klo 15 mennessä, linkki lomakkeeseen löytyy sivun oikeasta reunasta. Linkki Teamskokoukseen lähetetään osallistujille ennen työpajaa.

Ohjelma

17.00 Tervetuloa
Anu Vainio, TKI-asiantuntija & Laura Lehtinen, projektipäällikkö Älykkäät kulttuurikylät, Xamk

17.05 Eskolan kylä – yhteisöllistä toimintaa ja yhteiskunnallista yrittämistä
Miia Tiilikainen, hallintopäällikkö Eskolan Kyläpalvelu Oy, sihteeri Eskolan Kyläyhdistys

17.20 Kyläyhdistyksen perustaminen – miksi ja miten?
Leena Borg, projektipäällikkö Kyliltä kylille, Kylähullun tapaan Kaakkois-Suomessa, Kymenlaakson kylät ry

17.40 Työpajaosuus
Paikallisuudesta sisältöjä kyläkoululle

18.10 Tauko

18.20 Työpajaosuus jatkuu

18.50 Yhteenveto

 

Älykkäissä kulttuurikylissä Kymenlaakson kyliä kehitetään kohti kestäviä asumisen, vapaa-ajan ja työskentelyn paikkoja kulttuuriympäristöt huomioiden. Toiminnassa keskitytään etätyön, innovaatioiden ja kulttuurihyvinvoinnin tuomiin mahdollisuuksiin kylien elinvoiman lisäämisessä. Hankkeen toteuttaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja sitä rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta ajalla 2021-2022.

Tiutisen saari Kotkassa on merellinen ja kulttuurihistoriallinen asuinalue. Siitä muodostui laatikkotehtaan työntekijöiden ja merimiesten asuinalue. Rakennuskanta muodostui 1900-luvun alussa omatoimisen rakentamisen seurauksena. Tiutisen asuinalue on määritelty valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. (Museovirasto 2009).

Lisätiedot

Laura Lehtinen, laura.lehtinen@xamk.fi, 0447028451

Anu Vainio, anu.vainio@xamk.fi