Tuu etätöihin Kymenlaakson kyliin!

Oletko haaveillut etätöistä maaseudulla? Kiinnostaako etätyön ja kotimaan matkailun yhdistäminen? Haluaisitko työskennellä pari päivää taidekeskuksessa, merellisissä maisemissa tai Alvar Aallon suunnittelemassa rakennuksessa? Osallistu etätyökokeiluun ja tutustu kylien elämänmenoon – työhön & vapaa-aikaan!

Miten kylät soveltuvat etätyön tekemiseen ja miten mahdollisuuksia voisi kehittää? Etätyökokeilija tekee omia töitään kohteessa ja kokeilun lopuksi arvioi kokemustaan. Osallistujan toivotaan kertovan kokemuksistaan myös somessa. Etätyökokeilu on osa kylien kehittämistä etätyön tekemisen paikoiksi.

Valittava osallistuu kokeiluun kehittäjätiimin kanssa. Tarjoamme kahden yön majoituksen omassa huoneessa etätyökohteessa. Kohteissa on nettiyhteys. Matkat kohteeseen ja ruokailut omakustanteisesti. Maksuton yhteiskyyti Kouvolasta kohteeseen ja takaisin on mahdollinen.

Etätyökokeilut järjestetään Kymenlaakson omaleimaisissa kylissä:

Sippola, Kouvola
20.-22.6.2022

Sippolaa, hyvien ihmisten kylää ympäröivät peltoaukeat ja vehreät metsät.

Sippolan kylä sijaitsee maaseudulla noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kouvolasta kaakkoon. Kylästä löytyy pieni ruokakauppa, baari Neuvola ja sivuapteekki. Taidekeskus Antares toimii entisessä meijerissä, jonka lähistöllä tarinan mukaan valmistettiin Suomen ensimmäinen emmentaljuusto! Kesäisin toimivan nykytaidegallerian lisäksi Antares toimii residenssinä sekä järjestää työpajoja ja kursseja. Ulkoa löytyy ympäristötaidetta ja yhteisöllinen meijerin metsäpuutarha. Kirkonkylän nähtävyytenä myös punatiilinen uusgoottinen kirkko 1870-luvulta. Orijärven uimaranta on reilun 1,5 km päässä.

Etätyökokeilussa majoitutaan Taidekeskus Antareksessa.

Lue lisää:

Taidekeskus Antares
Sippukylät ry Facebookissa
Sippolan kirkonkylä, VisitKouvola

 

Ankkapurhan kulttuuripuisto, Kouvola
16.-18.8.2022

Ankkapurhan kulttuuripuisto tarjoaa kerroksellisen kulttuuriympäristön kartanohistoriasta toimiviin tehtaisiin – nykyelämän arki, teollinen, elävä kulttuuriperintö, modernin asumisen historia, Kymijoen kuohut ja mäntymetsät yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla!

Ankkapurhan aluella yhdistyy Anjalan kylä ja Inkeroisten Tehtaanmäen asuinalue. 

Inkeroisten Tehtaanmäki kertoo teollisuusyhdyskunnan tarinaa 1800-luvun lopun puutaloalueesta Alvar Aallon moderniin arkkitehtuuriin.

Alvar Aallon suunnittelema Tehtaanmäen asuinalue Anjalan paperitehtaan työntekijöille on osa Ankkapurhan kulttuuripuistoa. Modernit 1930-50 –lukujen rakennukset lomittuvat 1800-luvun lopun puuarkkitehtuuriin. Patosiltaa pitkin pääsee kävellen tai pyörällä Anjalaan, jossa voi tutustua kartanohistoriaan ja kahvitella entisessä viljamakasiinissa. Kävely Tehtaanmäeltä Anjalaan patosillan yli noin kilometrin, autolla teitä pitkin reilu 4 km. Inkeroisten keskustassa vajaan 1,5 km päässä kaksi ruokakauppaa, kahvila, apteekki. Inkeroisissa on myös juna-asema.

Etätyökokeilussa majoitutaan Alvar Aallon suunnittelemassa Insinööritalossa Mäntyrinteessä.

Lue lisää:

Arkkitehtuuriopas, Kouvolan Aalto-kohteet
Ankkapurhan kulttuuripuisto
Anjala, Inkeroinen ja Myllykoski, VisitKouvola

 

Tiutinen & Popinniemi, Kotka
23.-25.8.2022

Meren rajaaman Tiutisen puutaloalueet ja hiekkakujat kutsuvat kulkemaan ja tutustumaan luontoon ja kulttuuriperintöön.

Kotkan Popinniemi on historiallinen ja merellinen omakotitaloalue reilun kolmen kilometrin päässä idyllisestä Tiutisen saaresta. Lokinlaulu on ihastuttava puutalo vehreässä naapurustossa. Ruokakauppa löytyy noin 1,5 km päässä majoituksesta. Tiutinen on Älykkäiden kulttuurikylien kehittämiskohde, jossa entisille koulurakennuksille etsitään uutta käyttötarkoitusta. Tiutinen rakentui laatikkotehtaan ja sahan työntekijöiden asuinalueeksi 1900-luvun alussa. Nouseeko Tiutinen taas uuteen kukoistukseen?

Etätyökokeilussa majoitutaan Guesthouse Lokinlaulussa.

Lue lisää:

Lokinlaulu – Guesthouse & lifestyle
Tiutinen Facebookissa
Tiutinen, Kotkan kaupunki

Itäranta, Popinniemi ja Suulisniemi, Kotkan kaupunki

 

Hae mukaan täyttämällä hakulomake

Hakuaika Sippolaan 16.6. saakka
Hakuaika Ankkapurhaan 15.7. saakka
Hakuaika Popinniemi & Tiutiseen 10.8. saakka

Ilmoitamme kokeilijoille sähköpostitse valinnasta.

 

Kokeilu on osa Maaseuturahaston rahoittamaa Älykkäät kulttuurikylät -hanketta, jossa kymenlaakson maaseutualueita kehitetään kohti kestäviä asumisen, vapaa-ajan ja työskentelyn paikkoja kulttuuriympäristöt huomioiden. Toiminnassa keskitytään etätyön, innovaatioiden ja kulttuurihyvinvoinnin tuomiin mahdollisuuksiin kylien elinvoiman lisäämisessä.

 

Lisätietoja: xamk.fi/alykkaat-kulttuurikylat