UNELMIEN PERFORMANSSI – KUORIUTUMISIA OMAKSI ITSEKSI

UNELMIEN PERFORMANSSI – KUORIUTUMISIA OMAKSI ITSEKSI

WEBINAARI 25.3.2021 KLO 12-16

 

Webinaarissa esitellään Työnhaun performanssi -hankkeen järjestämän luovan työnhakuvalmennuksen tuloksia sekä käsitellään siihen liittyviä teemoja. Esillä ovat soveltavan teatterin ja keholliset menetelmät, oman polun löytämisen tärkeys, rooliodotuksista vapautuminen sekä työelämän sukupuolittuneisuus. Webinaari tarjoaa osallistavia osuuksia, otteen forumteatterista sekä kiinnostavia puheenvuoroja. Kehollisia harjoitteita esitellään esimerkkien kautta – yleisöllä on mahdollisuus osallistua kotona! Tilaisuus striimataan Kouvolan Teatterin klubilta ilman yleisöä. Tapahtuman juontaa hankkeessa asiantuntijana työskennellyt teatteripedagogi Elina Ylisuvanto.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Aluksi esittäytyy Työnhaun performanssi –hanke. Elina ja projektipäällikkö Laura Lehtinen kertovat hankkeen järjestämästä luovasta työnhakuvalmennuksesta sekä ryhmätoiminnan tuloksena syntyneestä esityksestä Tässä ja nyt – henkisellä matkalla tuntemattomaan. Lisäksi pari osallistujaa kertoo kokemuksistaan soveltavan teatterin ja kehollisia menetelmiä sekä tulevaisuusohjausta sisältäneessä valmennuksessa. Hankkeen valmennus oli suunnattu miespuolisille työnhakijoille Kouvolassa ja tavoitteina oli edistää miesten kokonaisvaltaista hyvinvointia, työnhakuvalmiuksia, hakeutumista naisvaltaisille aloille, vahvistaa itsetuntemusta sekä kehon ja mielen yhteyttä.

Miesten yhteiskunnallisesta asemasta ja miesrooleista puhuu elokuvaohjaaja Joonas Berghäll. Berghäll on tunnettu miesten kokemuksia ja tunnemaailmaa avaavista dokumenteistaan. Kriitikko, kulttuuritoimittaja, oppikirjailija ja lukutaidon opettaja Aleksis Salusjärvi käsittelee poikien ja miesten alisuoriutumista ja heikon lukutaidon seurauksia. Alisuoriutumiseen vaikuttaa usein käsitys omasta itsestään sekä oman osaamisen tunnistaminen tai tunnistamattomuus.

Kirjailija, teatteriohjaaja Juha Hurmeen puheenvuoro liittyy elämänpolun käänteisiin sekä omien kiinnostusten kohteiden, unelmien ja elämän merkityksellisyyksien löytämiseen. Työelämän sukupuolittuneisuudesta ja miesten kannustamisesta naisvaltaisille aloille puhuvat kehittämispäällikkö Mia Teräsaho (THL) ja asiantuntija Irina Tiainen (LAB-ammattikorkeakoulu). Lopuksi webinaarissa esittäytyy Kulttuurilla osallisuutta –hankkeen (Parik-säätiö) ryhmä, joka käsittelee työelämää ja työllistymistä forumteatterin keinoin. Parikin Tuija Kivikko ja Kia Ojanen myös kertovat lyhyesti hankkeesta.

Seminaarin aiheet nivoutuvat yhteen kokonaisuudeksi, jossa keskiössä on ihminen – kokonaisvaltainen olento, ainutlaatuinen yksilö ja kehollinen toimija, vuorovaikutuksessa maailman ja muiden yhtä kokonaisvaltaisen ihmisten kanssa. Itsetuntemus on avain itselle mielekkääseen toimintaan, rohkeus itsensä toteuttamiseen, kehon ja mielen hyvinvointi aktiiviseen arkeen, unelmointi oman polun löytämiseen, merkityksellisyyden kokemukset tekemiseen. Kaikki lähtee itsensä hyväksymisestä, läsnäolosta tässä ja nyt. Pysähtymisestä on paras lähteä liikkeelle. Unelmien performanssi pyrkii vapauttamaan ihmisen, kuoriutumaan omaksi itsekseen.

 

OHJELMA
Muutokset mahdollisia

12.00-12.10 Tervetuloa ja virittäytyminen päivään

Elina Ylisuvanto

12.10-12.20 Avajaissanat

Ari Lindeman, tutkimuspäällikkö, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

12.20-13.00 Työnhaun performanssi ja luova työnhakuvalmennus

Laura Lehtinen, projektipäällikkö Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Elina Ylisuvanto, hankeasiantuntija, hankkeen osallistujat

13.00-13.20 Segregaatiota purkamassa – Miesvirtaa sote-alalle

Kehittämispäällikkö Mia Teräsaho, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja asiantuntija Irina Tiainen, LAB-ammattikorkeakoulu

13.20-13.40 Kitka

Kirjailija, teatteriohjaaja Juha Hurme

13.40-13.50 TAUKO

13.50-14.10 Paikan tanssi

Tanssilähettiläät, Riina Hosio ja Riikka Tolonen

14.10-14.30 Lukutaidottomat runoilijat

Lukutaidon lapiomies Aleksi Salusjärvi

14.30-14.50 Miesrooleista

Ohjaaja, tuottaja Joonas Berghäll

14.50-15.20 Ahtaat kuoret

Kulttuurilla osallisuutta ja Mielessä voimaa KATit
Tuija Kivikko, Parik-säätiö

15.20-16.00 Loppusessio

Kysymyksiä, osallistujien kuulumisia, osallistava harjoite.