Vapaaehtoiset aikuiset kasvattajayhteisöissä koulujen ja oppilaitosten arjessa

 

Millaisia erilaisia rooleja vapaaehtoisilla on kouluissa ja oppilaitoksissa? Miten vapaaehtoiset aikuiset voivat tukea nuoria ja olla mukana monialaisessa kasvattajayhteisössä?

 

Osaamiskeskus Nuoskan, Lasten ja nuorten keskuksen ja Vanhempainliiton järjestämässä tilaisuudessa esitellään kokemuksia ja ajatuksia erilaisista tavoista ottaa aikuisia mukaan koulujen ja oppilaitosten toimintaan.

 

Vapaaehtoisten vanhempien ottaminen mukaan koulujen arkeen voi tukea nuoria sekä kouluissa työskenteleviä ammattilaisia monin tavoin. Miten heitä tavoitetaan mukaan toimintaan ja millaista toiminta on eri kouluasteilla?

 

Tilaisuudessa puhutaan myös toiminnan haasteista ja siitä, miten tärkeää on kuulla nuorten ajatuksia vapaaehtoisten aikuisten roolista.

 

Ajankohta: torstaina 19.1.2023 klo 14-15.30

Toteutustapa: verkkototeutus / Teams

 

Puheenvuorot:

Vanhempainliitto/Chillisti mukaan -hanke: Itsenäistyminen ei tarkoita, että nuoren pitää pärjätä yksin. Minna Palmu ja Ville Koikkalainen.

Lasten- ja nuorten keskus: KouluSaapas – turvalliseksi tunnistettavia aikuisia koulujen arkeen. Ville Viljakainen (Lasten ja nuorten keskus) & Tarja Vehkaoja (erityisnuorisotyön ohjaaja, Kajaanin seurakunta).

 

 

Ilmoittaudu alla olevan linkin kautta 17.1.2023 mennessä

https://link.webropolsurveys.com/S/CE013FEC70C4CC46

 

Lisätietoa tilaisuudesta:

ville.eerikainen@xamk.fi