WasteLess Hackathon

Kiinnostaako kestävä kehitys? Ovatko vihreät arvot sinulle tärkeitä?

 

48h WasteLess Hackathon etsii tiimejä ja yksilöitä ratkomaan haasteita. Tavoitteena on pohtia toimeksiantajille uusia ideoita miten vähentää jätettä, lisätä tietoutta kierrättämisestä ja kiertotaloudesta sekä edistää yhteiskunnan ja yksilöiden toimintaa vihreiden arvojen mukaiseen suuntaan.

Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden kehittää osaamista, haastaa itseä, verkostoitua ja tietysti myös pitää hauskaa! Tapahtuman tarkoituksena ei ole koodata tai luoda täysin valmista tuotetta, vaan kehittää idea mahdollisimman pitkälle ja luoda demo esitettäväksi.

 

Valitse haasteista:

#Replay: Kehitä peli, joka kannustaa ja opastaa ala-asteikäisiä lapsia kierrättämään ja elämään vihreiden arvojen mukaan. Opasta lapsia pelin omaisin keinoin omaksumaan kestävän kehityksen ja kiertotalouden arvoja. Pelin kohderyhmänä on ala-asteikäiset lapset ja peliä voidaan hyödyntää mm. ympäristötiedon opetuksessa.

#Reimpact: Kehitä prototyyppi ratkaisusta, joka osallistaa ja kannustaa ihmisiä tekemään vihreitä valintoja elämässä. Tässä haasteessa haetaan yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Ratkaisuna voi olla applikaatio tai peli. Ratkaisussa arvostetaan joukkoistamista (esimerkiksi työyhteisöjen osallistamista).

 

Miksi osallistua?

  • Ilmaista ruokaa ja juomaa tapatuman ajan – 48h huoletonta ideointia!
  • Mukavaa oheisohjelmaa, huippu puhujia ja ennen kaikkea hyvää seuraa!
  • Verkostoitumista ammattilaisten kanssa.
  • Ainutlaatuinen oppimiskokemus
  • Tapahtumaan osallistuminen on ilmaista.
  • Tienaat opintopisteitä*

 

Kumppaneina tarpahtumassa KotkaMills, Kymenlaakson jäte ja Goodwill.

 

Tapahtuman aikataulu täällä

 

Mikäli mieleesi tuli kysymyksiä, lähetä mailia anne-mari.vuoksi@xamk.fi tai maarit.vahvanen@xamk.fi

lmoittautuminen on päättynyt. Jonottaaksesi tapahtumaan, lähetä sähköpostia maarit.vahvanen@xamk.fi. 

In english

 

*Opiskelijoilla on mahdollisuus saada opintopisteitä (5 ects). Opintopisteiden saaminen edellyttää tehtävien palautusta Moodleen sekä ilmoittautumista Pepin kautta. Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi opintopisteiden kerryttämistä. Opintopisteiden saamiseksi Moodlesta löytyvät tehtävät tapahtumaa varten. Ennakkotehtävinä on tutkia 3-5 aiheeseen liittyvää aplikaatiota sekä tutustua yhteen ennakkomateriaaliksi annettuun artikkeliin. Ennen tapahtumaa järjestetään Prehack Workshop 10.10. (verkossa), jossa kerrotaan perustiedot hackathoneista. Tapahtuman jälkeen järjestetään Posthack Workshop 17.10. (verkossa), palautetaan arviointi toisen ryhmän ideasta sekä palauteraportti.

Sovithan ohjaavan opettajan kanssa opintopisteiden sijoittumisesta omassa opintosuunnitelmassasi.