Aktiivisen urheilu-uran ohella voi myös opiskella, sillä verkossa toteutettavien polkuopintojen aikana voi harjoitella ja kilpailla tavoitteellisesti. Xamkissa alkaa helmikuussa 2022 ammattiurheilijoille suunnatut hyvinvointiliiketoiminnan johtamisen AMK-polkuopinnot.

Polkuopintojen suorittamisen jälkeen voi hakeutua tutkinto-opiskelijaksi tradenomitutkintoon johtavaan Wellbeing Management/hyvinvointiliiketoiminnan tutkintokoulutukseen.  Koulutuksessa opiskellaan Mikkelissä muun muassa Active Life Lab-tutkimusyksikössä, mutta painotus opinnoissa on verkko-opiskelussa.

Hakuaika käynnissä joulukuun ajan

Hakuaika polkuopintoihin on 1.12.-31.12.2021 ja opinnot käynnistyvät helmikuussa 2022. Opintojen kesto on 1,5 vuotta ja laajuus 60 opintopistettä.

Opinnot toteutetaan verkko-opintoina, jotka sisältävät itsenäisesti opiskeltavia verkkoluentoja, itsenäistä työskentelyä annettujen materiaalien pohjalta ja opettajan ohjaamaa verkkotyöskentelyä.

Opinnoista hyötyä heti omalla kilpaurheilu-uralla

Hyvinvointiliiketoiminnan johtamisen polkuopinnot on suunnattu SM-, kansainvälisen tason ja kansallisesti vastaavilla ylimmillä sarjatasoilla urheileville, jotka haluavat kasvattaa liiketoiminnan osaamista.

Polkuopinnot on räätälöity hyödyttämään ammattiurheilijaa välittömästi kilpaurheilu-uralla. Ammatillisen osaamisen kasvattaminen urheilu-uran jälkeen on myös huomioitu.

Opintojen alussa perehdytään viestintään, liiketoimintaosaamiseen, yrittäjyyteen sekä hyvinvoinnin ja terveyden perusteisiin. Opintojen edetessä syvennytään hyvinvointialaan ja siihen liittyvään liiketoimintaan monipuolisesti: hyvinvointikäyttäytymiseen ja sen trendeihin, itsensä johtamiseen, hyvinvoinnin mittaamiseen ja sen mahdollisuuksiin liiketoiminnassa, älykkäisiin ympäristöihin ja data-analytiikkaan.

Lue lisää koulutuksesta koulutuksen verkkosivuilta.

 

Lisätietoja:

vastuulehtori Tiina Rissanen, tiina.rissanen@xamk.fi, puh 050 574 6390 ja

koulutusjohtaja Sari Simontaival, sari.simontaival@xamk.fi, puh. 040 663 6219