arja_tiippana_kiviahoSuomen Jalkojenhoitaja- ja Jalkaterapeuttiliitto ry valitsee vuosittain vuoden jalkaterapeutin. Vuoden 2016 jalkaterapeutiksi hallitus valitsi Arja Kiviaho-Tiippanan Savonlinnasta. Kiviaho-Tiippana työskentelee jalkaterapian yliopettajana Mikkelin ammattikorkeakoulussa kuntoutus- ja terveysalan koulutusyksikössä Savonlinnassa. Valinta julkistettiin tänään 9.11.2016 liiton syysopintopäivän yhteydessä.

Hallitus perusteli valintaansa seuraavasti: Arja Kiviaho-Tiippana on rautaisen ammattitaidon omaava, määrätietoinen jalkaterapian kehittäjä ja koulutuksen puolesta taistelija. Hallitus nosti esiin myös Kiviaho-Tiippanan yhteistyökykyisyyden eri ammaatiryhmien kanssa sekä väitöskirjan (2012), joka on nostanut diabetesjalkaongemien näkyvyyttä maassamme.

Arja Kiviaho-Tiippana on määrätietoisesti kehittänyt jalkaterapeuttikoulutusta niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. Valtakunnallinen opetussuunnitelmatyö, kuntoutusalan koulutuksen kehittämisen työryhmätyöskentely ja kesällä 2016 työryhmän siitä julkaisema raportti ovat tästä hyviä esimerkkejä. Lisäksi Kiviaho-Tiippana on Euroopan jalkaterapeuttikoulutusten yhteistyöjärjestön Enpodhen hallituksen jäsen.

Kiviaho-Tiippana toimii tällä hetkellä myös kansainvälisen Podiatrain-hankeen projektipäällikkönä Savonlinnassa. Podiatrain on kolmivuotinen EU-hanke, jossa kehitetään englannin-, espanjan- ja suomenkielistä biomekaanisen tutkimuksen verkko-opetusmateriaalia. Mukana on Espanjasta Valencian yliopisto, joka koordinoi hanketta, Biomekaniikan Instituutti Valenciasta, Maltan yliopisto ja Mikkelin ammattikorkeakoulu.

Lisätiedot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (1.1.2017 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu)
Yliopettaja Arja Kiviaho-Tiippana
arja.kiviaho-tiippana (at) mamk.fi, 050 312 5106