Xamkin sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun opiskelijat Atso Kurri ja Ulla Pönni sekä heidän kilpailutyönsä DIGIT Habitare 2018 -suunnittelukilpailuun.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun ensimmäisen vuoden opiskelijat Atso Kurri ja Ulla Pönni sijoittuivat neljän parhaan joukkoon Habitare-suunnittelukilpailussa.

– Menestys toi itsevarmuutta ja työkaluja omaan suunnitteluun! Kilpailuhenki oli hyvä ja varmasti jokainen oppi toisiltaan. Oli myös hienoa nähdä suunnitellut työt toteutettuina, Ulla ja Atso iloitsevat kilpailun annista.

– Kilpailu opetti meitä todella paljon. Opimme hoitamaan asioita yhteistyökumppaneiden kanssa. Oli mielenkiintoista tutustua kilpakumppaneihin ja nähdä, mitä kaikkea toiset olivat suunnitelleet. Kaikki työt olivat hyvin erilaisia, vaikka aihe oli sama.

Voiton jakoivat Aalto-yliopiston Ariane Relander työllään ORGANIZED CHAOS ja suunnittelijakaksikko Janne Pärssinen ja Tony Yau työllään SPOTTI. Voittajat valitsi finalistien joukosta päätuomari, Inside Outside -suunnittelutoimiston pääsuunnittelija Petra Blaisse. Tulokset julkaistiin tänään 12.9.2018 Habitare-messuilla.

DIGIT aktivoi yhteisöllisyyteen piha-alueella

Atson ja Ullan kilpailutyö DIGIT aktivoi kerrostalojen asukkaita luomaan yhteisöllisen piha-alueen muunneltavien moduulien avulla ja mahdollistaa kaupunkipuutarhan. He halusivat luoda asukkaita kasvien viljelyyn aktivoivan pihan tasapainottamaan digitalisoituvaa arkea.

Habitaren ja Aalto-yliopiston Habitare-suunnittelukilpailussa etsittiin tänä vuonna tuoreita ideoita kerrostalokortteleiden asukaspihojen yhteisöllisyyden vahvistamiseen ja kohtaamistilojen toteuttamiseen. Suunnittelutehtävä sijoittui Helsinkiin Pohjois-Pasilan Postipuistoon, jonne Bonava rakennuttaa 300 asunnon urbaanin korttelikokonaisuuden.

Aiheena oli Palapeli/Puzzle ja kilpailijoiden tehtävänä oli löytää ratkaisu palapeli-elementin taiteellisesta, arkkitehtonisesta ja muotoilullisesta luonteesta. Elementin toiminta oli kilpailun tekijän vapaasti valittavissa ja se sai olla tila, katos, suoja, kaluste, istuin tai jokin niiden yhdistelmä.

Kilpailun pääpalkinto on 5 000 euroa, jonka lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Kilpailutyöt ovat nähtävillä Habitare-mesuilla 12.–16.9.2018. Xamkin muotoiluosaamiseen voi tutustua Block-alueen osastolla 6b69.

Habitaren tiedote kilpailun tuloksista 12.9.2018

Tietoa Habitare 2018 -kilpailusta