Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelijat esittelevät osaamistaan Lahden Pro Puu -galleriassa 6.–29.2.2020. Avajaisia vietetään keskiviikkona 5.2. klo 16.30 – tervetuloa!

Näyttelyn tavoitteena on puun käytön edistäminen. Esillä on 25 opiskelijoiden suunnittelemaa ja toteuttamaa esinettä, joiden yhteinen nimittäjä on puu. Kaikki työt ovat yksilöllisiä ja tehty eri opintojaksoilla. Mukana on myös muutama opiskelijoiden restauroima esine.

– Puu on arvokas, eläväpintainen ja uusiutuva materiaali, jota arvostetaan käyttöesineissä ja rakentamisessa. Puu on myös ainutaatuista, pienikin pala puuta on aina uniikki. Näyttelyn avulla haluamme tuoda esiin, mitä mahdollisuuksia puu antaa muotoilulle ja päinvastoin, Xamkissa sisustusarkkitehtuuria ja muotoilua opiskeleva Atso Kurri kertoo.

Puun muotoiluun liittyvää opetusta Xamk tarjoaa biotuotemuotoilun sekä sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun koulutuksissa. Puun käyttö ja käsittely liittyvät oleellisesti myös restauroinnin opetukseen. Maaliskuussa alkavassa kevään 2020 yhteishaussa voi hakea opiskelemaan sisustusarkkitehtuuria ja kalustesuunnittelua sekä restaurointia. Biotuotemuotoilu on mukana syksyn yhteishaussa.

Designia Puusta -näyttely

  • Pro Puu -galleria, Satamakatu 2A, 15140 Lahti
  • Avoinna arkisin 10-17 ja lauantaina 10-14

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Näyttelyn koordinaattori Atso Kurri,  oatku003 @ edu.xamk.fi
Kulttuurin koulutusjohtaja Jorma Fagerström, etunimi.sukunimi @ xamk.fi