Maamme suurin ja arvostetuin vuotuinen musiikkialan palkintotapahtuma Emma Gaala järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaan 14. toukokuuta, mutta ilman yleisöä. Emma Gaala kerää tuttuun tapaan yhteen viime vuoden menestyneimmät kotimaiset artistit ja yhtyeet, joista monet ovat valmistelleet gaalaa varten ainutlaatuisia esityksiä. Gaalan poikkeuksellisesta toteutustavasta huolimatta opiskelijaprojektit jatkuvat normaalisti. 

Vuoden 2021 Emma Gaala järjestetään ilman yleisöä koronapandemian takia. Järjestyksessään 35. Emma Gaala tarjoaa kuitenkin tuttuun tapaan ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä vuoden menestyneimmät kotimaiset artistit ja yhtyeet esiintymässä saman illan aikana. Illan aikana nähdään mm. viime vuoden isoimmista hiteistä vastanneet Arttu Wiskari ja Leavings -orkesteri sekä Elastinen feat. Jenni Vartiainen. Lisäksi Emma Gaalan lavan valtaavat kaikki tulokassarjan ehdokkaat eli BEHM, Lauri HaavLÄHIÖBOTOXMouhousPihlaja ja william. Lisää artisteja julkistetaan kevään mittaan ja tuttuun tapaan gaalaan on tulossa myös yllätysesiintyjä. Emma Gaalaa voi seurata suorana lähetyksenä Nelosella ja Ruudussa alkaen klo 19.00.

Koronaturvallisesti järjestettävässä Emma Gaalassa jaetaan palkintoja yhteensä kahdessakymmenessäneljässä eri ehdokassarjassa. Eniten ehdokkuuksia kahmi viime vuonna läpimurron tehnyt BEHM, joka saa jännittää Emma-pystiä kuudessa eri sarjassa (Vuoden artisti, albumi, tulokas, biisi, pop ja yleisöäänestys).Vuoden tulokas palkinnon jakaa Xamkin hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko. Katso kaikki ehdokkaat täältä.

Tämän vuoden Emma Gaalaan jo ostetut liput käyvät sellaisenaan ensi vuoden tapahtumassa. Vuoden 2022 Emma Gaala järjestetään Hartwall Arenalla 5.2.2022. Lipun voi myös halutessaan palauttaa 17.5.2021 mennessä Ticketmasteriin, jolloin rahat saa takaisin käsittelyajan puitteissa. Tarkemmat ohjeet palautukselle löytyvät täältä.

Emma Gaalan arvot ja säännöt löytyvät täältä.

Opetuksellinen yhteistyö jatkuu

Xamk on toiminut Emma Gaalan pääyhteistyökumppanina vuodesta 2017. Yhteistyö on mahdollistanut monialaisen opetuksellisen yhteistyön ja tarjonnut eri alojen opiskelijoille ainutlaatuisen tilaisuuden käytännönläheiseen oppimiseen. Opiskelijat ovat päässeet toteuttamaan Gaalaan sosiaalisen median markkinointia, artistihaastatteluja ja näiden tuotantoja, suunnittelemaan vuoden tulokas pystin ja palkinnonjakajien pukuja ja toteuttamaan hyvinvointiteknologiaa hyödyntävän hyvinvointihuoneen artisteille. 

Uutena opiskelijaprojektina tänä vuonna toteutetaan Emma installaatiot, joiden pariin ovat päässeet Xamkin muotoilun opiskelijat. Opintojakso on nimeltään Emma Gaala Design ja siinä muotoilun opiskelijat pääsevät suunnittelemaan ikonisen Emman valtavaksi patsaaksi Emma Gaalan punaiselle matolle.  

Fysioterapeuttiopiskelijoiden toteuttamassa hyvinvointihuoneessa on tällä kertaa mukana myös sisustusarkkitehtuuriopiskelijat vastaamassa tilasuunnittelusta.   

Gaalan poikkeuksellisesta toteutustavasta huolimatta opiskelijaprojektit jatkuvat. Opetus ja projektitoiminta tapahtuvat pääosin etänä ja noudatamme viranomaisten koronavirusohjeistuksia tarkasti.  

Xamkin opiskelijat tuottavat sisältöä sekä Emma Gaalan virallisiin kanaviin että Xamkin sosiaalisen media kanaviin. Ota siis seurantaan: 

Instagram @xamkfi ja @emmagaala  

#xamkgoesemma #emmagaala2021 #emmagaala  

Lisätietoja:

Emma Gaalan kotisivut.

Viveka Tiitola, tapahtumakoordinaattori Xamk

viveka.tiitola@xamk.fi

+358 50 596 4956