Xamkilaiset tapahtumajärjestäjät aloittivat vuosittaisen perinteen,

Itä-Suomen yliopisto järjestää tapahtuman ensi vuonna

 

Keskiviikkona 24. maaliskuuta ensi kertaa järjestetty Valtakunnallinen uraohjauspäivä kokosi lähes 700-päisen joukon uraohjauksen ammattilaisia ja muita aiheesta kiinnostuneita. Tapahtuman järjesti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hallinnoima Ohjaus tulevaisuuden työhön -hanke. Tapahtuma saa jatkoa: vuoden 2022 Valtakunnallisen uraohjauspäivän järjestäjänä toimii Itä-Suomen yliopisto.

Kuvassa Valtakunnallinen uraohjauspäivä -tapahtuman uusi logo.Tämänvuotisen verkkotapahtuman teemana oli tulevaisuusorientoitunut uraohjaus. Esiintyjinä kuultiin muiden muassa futuristi Perttu Pölöstä, Uraohjaajat ja valmentajat ry:n puheenjohtaja Leena Penttistä sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun tutkimuspäällikkö Stina Westmania.

Lisäksi ohjelmassa oli virtuaalisia työpajoja eri korkeakouluissa tekeillä olevasta uraohjauksen kehittämistyöstä ja Hyvä, parempi, paras tulevaisuuden uraohjaus -teoksen julkistaminen.

Valtakunnallisen uraohjauspäivän kaltaista, koko Suomen laajuista uraohjaustoimijoiden säännöllisesti kokoontuvaa foorumia ei ole tähän saakka vielä ollut.

– Yllätysrunsas osallistujamäärä kertoo, että tämän tyyppistä tapahtumaa on kaivattu, toteaa projektipäällikkö Milja Manninen.

Tapahtuman konsepti rakennettiin jo varhaisesta suunnitteluvaiheesta lähtien niin, että tapahtuma sekä täyttäisi uraohjaustoimijoiden kehittymistarpeita että aloittaisi vuosittaisen perinteen ja olisi vuoroin eri tahojen, esimerkiksi korkeakoulujen, valtiollisten toimijoiden tai hankkeiden järjestämä.

Tänä vuonna tapahtuman järjesti Ohjaus tulevaisuuden työhön -hanke (ESR), jota toteuttaa kuusi ammattikorkeakoulua Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun johdolla. Tapahtumajärjestelyihin osallistui myös Uraohjaajat ja -valmentajat ry. Ensi vuonna tapahtumajärjestäjänä toimii Itä-Suomen yliopisto.

Lisätietoja

  • http://bit.ly/uraohjaus2021 
  • Milja Manninen, projektipäällikkö (etunimi.sukunimi@xamk.fi)
  • Miia Karttunen, TKI-asiantuntija (etunimi.sukunimi@xamk.fi)

Ohjaus tulevaisuuden työhön -hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta.