Wau, mikä puolivuotinen takana! ESGE on päässyt moneen yhteistyöprojektiin mukaan kevään aikana ja e-urheilualan verkosto Kymenlaaksossa jatkaa kasvuaan. 

Tässä muutamia nostoja julkisista toimenpiteistämme vuodelta 2021:

 

E-urheiluvalmennusta akatemiatoiminnan kautta
Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemia sekä Kouvolan urheiluakatemia ottavat vuoden 2021 syksyllä lajivalikoimaansa e-urheilun. Akatemiatoimintaan rekrytoitiin ESGE-verkoston kautta kolme valmentajaa, jotka aloittavat valmennuksen elokuussa. ESGE-hanke tulee olemaan valmennuksen tukena viestien valmennuksen etenemisestä syksyn aikana, jolla pyritään tavoittamaan uusia kiinnostuneita valmennettavia. Lue lisää TÄSTÄ.

Kymenlaakso Cup 2021 – turnaus
ESGE ja Digital Barracks järjestivät jälleen onnistuneen Kymenlaakson koulujen välisen turnauksen online-muodossa. Turnaukseen saatiin mukaan n. 110 opiskelijaa ympäri Kymenlaaksoa ja katsojia lopputurnauksella oli n. 1 300. CS GO:n mestaruus meni jälleen Elimäen lukiolle, ja Rocket Leaguessa voiton vei Virolahden koululta ”ViSa eSports”. Voit tsekata turnauksen aftermovien TÄÄLTÄ.

Uudet tilat ESGE:n ja Digital Barracksien käyttöön
Xamkin Kouvolan kampuksella olevaa Meduusa Studiota muokattiin hieman, minkä myötä e-urheilukäyttöön löytyi uusi toimistotila. Tiloissa on tällä hetkellä ESGE:n kautta streemaus- ja pelikäyttöön hommatut tietokoneet, joita on tarkoitus hyödyntää e-urheilutapahtumissa. Lisäksi Digital Barracks toimii tällä hetkellä samoissa tiloissa.

Uusi League of Legends e-urheilujoukkue Xamkille
ESGE:n työharjoittelija Damian Santibanez on selvittänyt onnistuneesti kiinnostusta Xamkin e-urheilujoukkuetta kohtaan ja onnistui löytämään 26 kiinnostunutta pelaajaa, joista muodostui Xamkin ensimmäinen e-urheilujoukkue. Pelinä tulee toimimaan League of Legends, ja joukkueen sisältö muotoutuu kesän aikana. Kesän jälkeen luvassa on tiedotetta joukkueen toiminnasta ja tietenkin jännittäviä otteluita, joista yhtenä kiinnostavana sisältönä on suunniteltu ottelua espanjalaista korkeakoulua vastaan.

Skystage – tapahtuma 4.6 – 6.6
ESGE ja Digital Barracks olivat mukana järjestämässä Skystage-tapahtumaa lukuisten alan huippujen kanssa. Tapahtuman kärkijoukoissa toimivat Skynett ry ja Savon Diginatiivit ry sekä ESEDU, Trailblazers ja Starthub. Tapahtuman yhtenä pääteemana oli hyväntekeväisyys, jonka myötä kerättiin noin 12 000 euroa Mieli ry:n mielenterveystyön tukemiseksi. Tällä alalla on siis mielettömästi positiivista voimaa! Tsekkaa lisää tapahtumasta TÄSTÄ.

Kauppakeskus Pasaatin tapahtumakokeilu 30.4.
ESGE oli testaamassa tapahtuman järjestämistä korona-aikana. Kauppakeskus Pasaatiin rakennettiin pieni e-urheiluhenkinen tila, josta pystyi samaan aikaan seuraamaan Kymenlaakso Cupin finaaleja ja kuulla e-urheilusta. Tärkeimpinä voittoina tuosta tapahtumasta oli turvallinen tapahtumakokeilu, yhteys muutamaan e-urheilusta kiinnostuneeseen vanhempaan sekä kontakti Titaanien jääkiekkojoukkueeseen.

Ystävänpäivän tapahtuma yhdessä Female Gaming Finlandin kanssa
Jatkoimme hyvää yhteistyötämme FGF:n kanssa ja järjestimme pienen keskustelutyöpajan 32 osallistujille, jossa pääteemana oli tasa-arvo ja naisten rooli e-urheilussa. Keskustelu oli tärkeää ja toi ESGE-verkostolle myös tärkeän muistutuksen siitä, miten chat-keskustelu pelimaailmassa voi olla raadollista.

NHL21 turnaus
ESGE tiimin työharjoittelija Tomas Rouhiainen järjesti änäriturnauksen keväällä, joka keräsi hienosti 32 osallistujaa ympäri Suomen. Nimimerkki ”markoohh-”, joka on pelissä muutenkin tunnettu pelaaja, vei voiton ja laittoi Twitterissä kiitokset turnauksen järjestäjille.

 

ESGE going international
ESGE on jatkanut verkostoitumistaan myös ulkomaisten korkeakoulukumppanien kanssa, joista varmasti kuullaan lisää loppuvuodesta. Näiden yhteistöiden takia on myös avattu verkkosivut sekä englanniksi että venäjäksi.

Sosiaalinen media
ESGE:n Facebook ja Twitter pyörivät normaaliin malliin, minkä lisäksi mukaan on otettu Instagram-tili (@esgeverkosto) ja viimeisimpänä profiili TikTok:iin (@esgeverkosto). ESGE:n työharjoittelijat Eemi Kondratjeff, Otso Saari ja Ikram Beckhari vastaavat sosiaalisen median tuotoksista ja tulosta tulee. Viimeisin TikTok:in päivitys on saanut noin 500 tykkäystä kirjoitushetkellä ja kaikilla päivityksillä on yhteensä 20 000 klikkauskertaa, mikä todistaa, että e-urheilua kannattaa näyttää TikTokissa. Kanavan tarkoituksena on pyrkimys tehdä keskustelua herättävää sisältöä ja kannustaa katsojia jakamaan mielipiteitä. Sisältöä tullaan lähettämään e-urheilu uutisten lisäksi ESGE:n tulevien tapahtumien koostevideoihin ja pelaajaprofiilien tekoon liittyen.

 

Tässä myös muutama uutinen kuluneelta vuodelta:

Kouvolan Sanomat
E-urheilu mukaan Kouvolan urheiluakatemian tarjontaan – ”E-urheilun mukaantulo lajivalikoimaan on ollut vain ajan kysymys” 
Kouvolalainen opiskelijaporukka perusti Kymenlaakson ensimmäisen elektronisen urheilun yrityksen – Katsojia kerännyttä tapahtumaa markkinoitiin nollabudjetilla  

Kymen Sanomat
EKA aloittaa e-urheilijoiden valmennuksen ensi syksynä Kotkassa ja Haminassa – ”Se mielikuva, että he vain istuvat jossain kellarissa ja vetävät Red Bullia on väärä”  

PK – Ankkuri
E-urheilu osaksi urheiluakatemiatoimintaa ensimmäistä kertaa Kymenlaaksossa

 

Menoa ja vauhtia riittää samalla, kun verkosto kasvaa

ESGE jatkaa viime vuoden tapaan yhteistyötä myös kaikkien Kymenlaakson kuntien nuorisotöiden kanssa sekä on mukana KTP:n kanssa e-urheilua kehittämässä Kotkassa. On suunnitteilla myös useita yhteistyötapahtumia ja -turnauksia, joista kerromme lisää syksymällä.

Loppuvuodesta olisi tavoitteena järjestää liveturnaus, mikäli sen hetken tilanne sen sallii. Ihannetapauksessa turnauksessa päästäisiin livenä nauttimaan huipputason CS:GO pelaamista tunnetun e-urheilujoukkueen tukemana. Tästäkin kerromme lisää lomien jälkeen… 😉

ESGE tiimiin ovat kuuluneet vuoden aikana Antti Leppilampi, Toni Andersson, Jade Hirvonen, Damian Santibanez, Milla Kivistö, Oona Mikkola, Ikram Bechari, Sharen Ruiz, Kseniia Troshkina, Prakhar Sharma, Tomas Rouhiainen, Otso Saari, Jani Rinne sekä Eemi Kondratjeff. Loistava työ löytää siis taustaltaan monta mahtavaa ihmistä, joiden kanssa on ihan parasta tehdä töitä. Jokainen meistä ansaitsee hyvän loman ja niin myös sinä hyvä viestin lukija 🙂

 

Aurinkoista kesää toivottaa,
ESGE-tiimi
www.xamk.fi/esge