Xamkin johtoryhmä päätti 24.3., että kaikkien opiskelijoiden teoriaopetus jatkuu etänä 5. huhtikuuta saakka. Tämä tarkoittaa, että tiistaina 6. huhtikuuta palataan opetuksen hybridimalliin, jos koronatilanne sen sallii.  

Päätös perustuu siihen, että sairaanhoitopiirien odotetaan loppuviikosta jatkavan suositustaan korkeakoulujen etäopetuksesta johtuen valtakunnallisen epidemiatilanteen jatkumisesta erittäin vakavana. Xamk haluaa tällä ennakoivalla päätöksellä helpottaa henkilökunnan ja opiskelijoiden varautumista lähitulevaisuuden järjestelyihin. 

Päätöstä etäopiskelun jatkamisesta tai hybridimalliin palaamisesta tarkennetaan heti, kun Xamkin toiminta-alueen sairaanhoitopiirien päätökset etäopetussuosituksista on tehty. Tällä hetkellä tietoa maaliskuun jälkeisistä suosituksista ei ole käytössä.  Johtoryhmä seuraa kolmen sairaanhoitopiirin tilannetta ja tekee tarkentavia päätöksiä viimeistään ensi viikon aikana. 

Kansainvälinen liikkuvuus peruttu koko loppuvuodelta
 

Kaikki opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuus ulkomailta Suomeen ja Suomesta ulkomaille perutaan vuoden 2021 loppuun asti. Opiskelijoiden osalta päätös koskee lähtevää ja saapuvaa opiskelu- ja harjoitteluvaihtoa sekä kaksoistutkinto-opiskelua.  

Summer School toteutetaan kokonaan verkko-opetuksena suunnitellun lähiopetuksen sijaan.  

Kv-palvelut tiedottaa päätöksestä Xamkin partnerioppilaitoksille ja on yhteydessä niihin opiskelijoihin, joita asia koskee. 

Henkilöstön työmatkat ulkomaille on keskeytetty toistaiseksi. 

 

Lisätietoja: 

  • Lähetä koronaa koskevat kysymyksesi osoitteeseen korona@xamk.fi 
  • Opiskelijat saavat opintojaksoja koskevat ohjeet opettajiltaan. 
  • Kaikki opetuksen ohjeet koskevat myös jatkuvaa oppimista eli avointa amkia ja täydennyskoulutusta.