Koronatartuntamäärät lisääntyvät Suomessa nopeasti, ja tartuntojen huippu saattaa olla edessä jo tammi-helmikuun taitteessa. Kymenlaaksossa epidemiatilanne on edelleen vaikea ja alueella on Etelä-Savoa tiukemmat rajoitukset käytössä.  

Xamkissa pyritään edelleen takaamaan opetuksen jatkuminen ja suojaamaan niin henkilöstöä kuin opiskelijoita. Tämän vuoksi johtoryhmä on päättänyt, että kaikki teoriaopetus järjestetään etänä 6.3. asti.  Välttämätön lähiopetus eli laboraatiot, simulaatiot ja pajatyöskentely järjestetään edelleen lähiopetuksena, suojauksesta huolehtien. Tavoitteena on, että voisimme palata opetussuunnitelmien mukaiseen lähiopetukseen 7.3.2022 alkaen. 

Henkilöstön etätyöskentelysuositus jatkuu 6.3. asti niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Myös kokoukset ja tapaamiset pidetään etäyhteyksillä tänä aikana.  

Muutoksia kuntosalien aukioloon 

Mikkelin ja Savonlinnan kampusten kuntosalit aukeavat käyttäjille Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti. Salit avataan torstaina 20.1. Kuntosaleilla on tärkeää noudattaa turvallisuusohjeita.  

Mikkelin kuntosalille pääsemiseen opiskelijat tarvitsevat e-avaimen, jota voi hakea Lux-intranetissä olevalla lomakkeella. E-avaimen toimitus kestää 1–3 arkipäivää.  

Kouvolan ja Kotkan kampuksilla liikuntatilat ja kuntosalit ovat edelleen kiinni 2.2. asti Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätösten mukaisesti.  

Johtoryhmä seuraa aktiivisesti aluehallintovirastojen päätöksiä liikunta- ja harrastustilojen rajoituksista ja tekee tarvittaessa tarkennuksia tilojen käyttöön ja ryhmäliikuntapalveluiden tarjontaan. 

Lisätiedot

  • Korona-asioita koskevat kysymykset: korona@xamk.fi