Kansainvälisesti yksi tunnetuimmista vastuullisen matkailun kehittäjistä, Harold Goodwin, saapuu vieraaksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Mikkelin kampukselle perjantaina 8.2.2019 kello 10-15. Tarjolla on tuoretta tietoa ja kansainvälistä näkökulmaa kaikille vastuullisen matkailun kehittämisestä kiinnostuneille.

Vastuullisuuden painoarvo matkailussa kasvaa, sillä yhä useampi matkailija on kiinnostunut oman matkansa vaikutuksista sekä siitä, miten matkailua kohdealueella kehitetään. Ilmastonmuutoksen uhan vuoksi matkailussakin haetaan nyt entistä ponnekkaammin ratkaisuja hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Kysyntäpotentiaalia vastuullisesti toimiville alueille ja yrityksille on enemmän kuin tarjontaa. – Vastuullisuuteen panostamalla ja siitä vaikuttavasti viestimällä saamme alueellemme matkailijoita, jotka kunnioittavat luontoamme ja kulttuuriamme ja ovat myös valmiita maksamaan niihin perustuvista palveluista, tukien samalla paikallisyhteisöjä ja alueen ja yritysten taloutta, kiteyttää Kohti vastuullista matkailua -hankkeen projektipäällikkö Eeva Koivula.

Harold Goodwinin vierailuohjelmaan sisältyy kaksi tilaisuutta, joista ensimmäinen painottuu vastuullisen matkailun koulutukseen ja toinen vastuullisen matkailun kehittämiseen yrityksissä. Kummastakin teemasta kuullaan esimerkkejä maailmalta.

Päivän ohjelma:

klo 10.00-12.00 Vastuullisen matkailun koulutuksen ja tki-toiminnan kehittäminen,
paikka: ravintola Dexi

klo 13.00- 15.00  Vastuullisen matkailun kehittäminen yrityksissä,
paikka: kokoustila X124

Matkailun kehittäjä neljältä mantereelta

Harold Goodwin on Manchester Metropolitan yliopiston emeritusprofessori ja vastuullisen matkailun maailmanlaajuisesti tunnetuimpia henkilöitä. Hän on työskennellyt matkailun kehittäjänä ja tutkijana neljällä mantereella ja ollut vuonna 2002 perustamassa kansainvälistä vastuullisen matkailun verkostoa (ICRT), jota hän on myös vetänyt sitä siitä lähtien. Goodwinin tutkimus- ja kehittämiskohteina ovat mm. matkailun ja paikallisyhteisöjen suhde, paikallistalous ja suojelualueet. Hän on myös konsultoinut yrityksiä ja matkailun organisaatioita paikallistasolta kansallisiin ja kansainvälisiin matkailun toimijoihin.

xamkin Matkailun kehittämisen kärkinä digitaalisuus ja vastuullisuus

Vastuullinen matkailu oy yksi tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (tki-toiminta) kärjistä Xamkissa. Tki-työn tavoitteena ovat erityisesti matkailun hiilijalanjäljen pienentäminen, kestävien ruokapalvelujen kehittäminen ja vastuullisuusviestintä.

Vierailun järjestävät yhteistyössä Xamkin Eteläsavolaisen matkailun osaamisloikka ja Kohti vastuullista matkailua -hankkeet, joita rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus ja Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta.

 

Lisätietoja:

https://haroldgoodwin.info/

projektipäällikkö, lehtori Eeva Koivula,  040 772 3365, eeva.koivula@xamk.fi
projektipäällikkö Teija Skyttä 050 568 8897, teija.skytta@xamk.fi