Yleisötapahtuma Pelien Vapaakaupunki jalkautuu Kouvolan keskustaan marraskuussa 2022. Tapahtuman järjestäjä Pelitaiteen Pääkaupunki / Capital of Game Art -projekti etsii nyt tapahtumaan ehdotuksia peliteoksista ja -toiminnasta. 

Pelien Vapaakaupungissa on kyse vapaudesta ja luovuudesta. Tapahtuman tarkoitus on tuoda kaupungin keskustaan pelitoimintaa ja -taidetta sekä innostaa paikallisia pelien pariin. Toimintaa ja sen sisältöä ei ole määritetty etukäteen liian tarkasti – taiteilijoilla ja toimijoilla on vapaat kädet luoda jotakin uutta. Toiveena on, että toiminta on aktiivista, innostavaa ja luovaa!

Teoksia ja sisältöjä Pelien Vapaakaupunkiin voivat tuottaa esimerkiksi taiteilijat, pelikerhot ja -joukkueet, striimaajat, koulut, opiskelijat, pelien tekijät, pelifirmat, pelaajat ja fanit.

Hakuohjeet ja tietoa valinnoista

Haku on avoinna 14.6.–30.9.2022. Teosehdotukset toimitetaan 1.10.2022 mennessä osoitteeseen: capitalofgameart (at) gmail.com tai täyttämällä lomake osoitteessa https://www.capitalgameart.fi/teosjatoimintahaku/. Valinnoista tiedotetaan kaikkia hakijoita lokakuun 2022 loppuun mennessä.

Valinnat tekee asiantuntijaraati ja niissä painotetaan paikallisuutta, pelitaidetta edistävää toimintaa sekä teosten taiteellista ja sisällöllistä laatua. Lisäksi arvioidaan teoksen soveltuvuutta yleisiin tiloihin.

Tapahtumaan valittavien teoksien kustannuksia tuetaan kohtuullisella korvauksella. Tilat ovat käytössä ilman kustannuksia. Yksityiskohdat sovitaan taiteilijan ja tilaajan välisellä sopimuksella.

Pelien Vapaakaupunkiin mukaan tulevat teokset sekä toiminta tarkistetaan etukäteen. Tapahtuma järjestetään 1.-30.11.2022 Kouvolassa. Tarkemmat ohjeet on koottu hakuohjeisiin! https://www.capitalgameart.fi/wp-content/uploads/2022/06/pelienvapaakaupunki_hakuilmoitus22.pdf

MIkä on Capital of Game Art -projekti?

Capital of Game Art -projektin tavoitteena on

  • pelien nostaminen esiin omana taiteenlajinaan
  • paikallisten pelintekijöiden töiden esittäminen ja tukeminen
  • paikallisten osallistaminen yhteisöllisen pelintekemisen ja pelaamisen myötä.

Projekti on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Kouvolan kaupungin, Edukon, Poikilo-museoiden ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteinen hanke, joka toteutetaan säätiöiden ja paikallisten yritysten tuella. Rahoittajia ovat Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö, SKR Kymenlaakso, Kouvolan Lakritsi, Kymen Seudun Osuuskauppa sekä Kouvolan Asunnot.

Lisätietoa projektin sivuilla: www.capitalgameart.fi

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Annika Salmi, Capital of Game Art -projekti
annika.salmi (at)  xamk.fi, 050 401 5654