Mäntyharjulla testataan loka-marraskuun aikana eri tyyppisiä Syödään yhdessä -konsepteja ikäihmisille. Tavoitteena on löytää tapahtumista ne, jotka kiinnostavat alueella asuvia senioreja, mutta ovat myös toteuttajille kannattavaa toimintaa.

Testitapahtumat toteutetaan keskustan ravintolassa, Enonkylän kylätalossa ja Mynttilän kylällä idyllisellä, vanhalla koululla. Tarjoiluista vastaa ravintolayrittäjä, alueella toimiva kokkiyrittäjä yhdessä kyläyhdistysaktiivien kanssa tai Menumat-ateriapalvelu. Aterioiden lisäksi tarjolla on ohjelmaa ja mukavaa yhdessäoloa.

Tilaisuuksien kohderyhmänä ovat alueen ikäihmiset, mutta tilaisuudet ovat avoimia kaikille, jotka kaipaavat seuraa ja ohjelmaa arkeensa. Tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä, auttaa ikäihmisiä syömään terveellisemmin ja parantaa näin heidän toimintakykyään.

Tapahtumien suunnittelussa ja järjestämisessä mukana paljon alueen toimijoita

Tapahtumien suunnittelussa ja järjestämisessä on mukana useita Mäntyharjulla toimivia eläkeläisjärjestöjä ja ruokapalvelualan yrityksiä. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hallinnoima Ikäruoka 2.0 -hanke tukee yhteistyön käynnistämistä ja suunnittelua sekä kerää kokeiluista palautetietoa. Järjestöt ja heidän kauttaan alueen ikäihmiset ovat olleet aktiivisesti suunnittelemassa kokeiluja ruokapalveluyritysten kanssa.

Mukana järjestelyissä on hanketoimijoiden lisäksi ollut Mäntyharjun Ikäruoka-ryhmä, Eläkeliiton Mäntyharjun yhdistys ry, Mäntyharjun Eläkkeensaajat ry, Mäntyharjun kansalliset seniorit ry, Enonkylät ry, Mynttilä seura ry, Mäntyharjun Martat ry, Savon Martat, tmi Hapanama, Menumat Oy ja Löytö Ravintolat Oy.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Riitta Tuikkanen, riitta.tuikkanen@xamk.fi, 040 772 3385

TKI-asiantuntija Niina Rantakari, niina.rantakari@xamk.fi , 040 624 7710

 

Tilaisuudet ovat osa Ikäruoka 2.0 -hanketta, joka saa sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta terveyden edistämisen määrärahasta.