Xamkin johtoryhmä käsitteli lukuvuoden aloitusta kokouksessaan maanantaina 2. elokuuta. Johtoryhmä päätti seuraavasti:

Opetus aloitetaan Xamkin kaikilla kampuksilla hybridimallin mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että syksyllä 2021 opintonsa aloittavat ja talvella 2021 opintonsa aloittaneet opiskelijat ovat lähiopetuksessa kampuksilla, poikkeuksena Information Technology. Muiden opiskelijoiden teoriaopetus on etäopetuksena. Kaikille opiskelijoille järjestetään laboraatiot, simulaatio-opetus ja muu käytännön opetus kampuksilla hygieniaohjeita noudattaen ja suu-nenäsuojuksia käyttäen.

Opiskelijoille on voimassa kasvomaskisuositus. Uusille opiskelijoille jaetaan Xamk-kangasmaskeja (2 kpl/opiskelija) niin kauan kuin niitä riittää. Jaossa on myös kertakäyttöisiä suu-nenäsuojaimia.

Xamk kannustaa opiskelijoitaan ottamaan koronarokotteen ja tiedottaa sairaanhoitopiirien järjestämistä rokotustapahtumista.

Xamkin liikunta- ja harrastetilat ovat käytössä ja ryhmäliikuntaa voidaan järjestää turvaväleistä ja hygieniaohjeista huolehtien.

Henkilökunta jatkaa etätöiden tekemistä kaikissa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Yksiköt voivat järjestää välttämättömiä työkokouksia lähitapaamisina. Tarpeellisuuden arvioi yksikön esihenkilö. Ulkomaan työmatkat on peruttu toistaiseksi.

Henkilökuntaa koskee edelleen Työturvallisuuslakiin perustuva määräys käyttää aina kasvomaskia/-suojainta kampuksilla.

Kaikki opetuksen ohjeet koskevat myös jatkuvaa oppimista eli avointa AMK:ta ja täydennyskoulutusta. 

  • Xamkin koronaohjeet
  • Opiskelijat voivat kysyä opetuksen järjestelyistä lisätietoja oman ryhmänsä ja opintojaksojensa opettajilta. Tietoa löytyy myös  oppimisalustoilta, kuten Learnistä. Opettajat voivat kysyä lisätietoa omalta esimieheltään.