Korkeakoulujen kevään yhteishaun toinen hakuaika on käynnissä, haku päättyy 5.4. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, eli Xamkissa, on kevään haussa 58 suomenkielistä ja 3 englanninkielistä hakukohdetta. Englanninkieliset hakukohteet ovat kaikki ylempään amk-tutkintoon johtavia koulutuksia. Koulutusta on tarjolla kaikilla kampuksilla, eli Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa.

AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta on tarjolla päivä- ja monimuotototeutuksina. Päiväopintojen lähiopetus järjestetään arkipäivisin. Opiskelijat ovat eri-ikäisiä, eikä yläikärajaa ole. Monimuoto-opinnoissa lähiopetusta voi koulutuksesta riippuen olla arkipäivisin, iltaisin tai viikonloppuisin, lisäksi on verkko-opintoja ja itsenäistä etäopiskelua. Monimuoto-opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Haussa on myös ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta, johon voivat hakea amk-tutkinnon suorittaneet ja jo työkokemusta omaavat hakijat.

Yhteensä aloituspaikkoja Xamkissa on 1620, joista päiväopintojen paikkoja 772, monimuoto-opintojen 418 ja YAMK-koulutusten 430.

Kaikkien haettavana olevien koulutusten opetus alkaa elokuussa 2017 ja hakulomake täytetään verkossa, www.opintopolku.fi –palvelussa.

Uusia koulutuksia mukana

Uutena, ensimmäistä kertaa haussa olevana koulutuksena on biotuotetekniikka Savonlinnassa. Uusia ovat myös tietotekniikan sekä tietojenkäsittelyn monimuoto-opinnot, joista sovelluskehittäjäksi kouluttava tietojenkäsittely toteutetaan kokonaan ja tietotekniikkakin pääosin verkossa.

Ylempään AMK-tutkintoon johtavista koulutuksista uusia ovat mm. talotekniikan ja ympäristöteknologian koulutukset sekä englanninkielinen Cybersecurity.

Haku nyt, opinnot alkavat syksyllä

Hakuaika on käynnissä 15.3.-5.4.  Sosiaali- ja terveysalan sähköinen esivalintakoe järjestetään 27.4. ja muut mahdolliset valintakokeet touko-kesäkuussa. Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 30.6. ja mahdolliset lisähaut vapaaksi jääneille paikoille järjestetään heinä-elokuussa. Opiskelu alkaa elokuussa 2017.

Lisätietoja:

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Hakijapalvelut, 044 702 8891, 040 585 6610, hakijapalvelut (at) xamk.fi

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiivi Pukkila-Nupponen, 040 521 1809, tiivi.pukkila-nupponen (at) xamk.fi