Yrittäjyyttä tukevan ja kehittävän Roihu-hankkeen vuoden ensimmäinen yrittäjyysvalmennus alkoi tiistaina 15.1. Savonlinnassa. Uusille yrittäjille ja yrittäjyyttä pohtiville suunnattu Kipinä-valmennustilaisuus keräsi mukaan 20 osallistujaa ja joukon Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin yrittäjyyden opiskelijoita. Valmennuksessa pureudutaan yrityksen perustamisen ja toiminnan käynnistämisen teemoihin ja se täyttää starttirahan vaatimukset. Yhteensä valmennuskertoja on kahdeksan.

– Valmennus herättää ja selkeyttää oman yrityksen perustamisen ajatuksia ja mahdollisuuksia. Sisältö on laaja ja kattava ja valmennus sopii myös heille, jotka ovat jo jossain vaiheessa käyneet yrittäjyyskoulutuksen ja haluavat päivittää tähän aiheeseen liittyviä tietoja, kommentoi omaa yritystään perustava Juha Willman.

Roihu järjestää kaupungissa useita maksuttomia valmennuksia koko tulevan vuoden ajan. Käytännönläheiset valmennukset toteutetaan lähiopetuksena ja ne palvelevat niin uutta kuin kokeneempaakin yrittäjää.

Valmennuksia aloittaville, jo toimiville ja toimintaansa kehittäville yrityksille

7.3. starttaava Roihu-valmennus on suunnattu jo toimiville yrityksille, jotka voivat hakea vahvistusta ja uutta näkökulmaa liiketoimintaansa.

Huhtikuussa Kipinää ja Roihua seuraa startup-valmennus, joka tarjoaa 2017 elokuussa päättyneen Saimaa Startup -hankkeen valmennusten hengessä alueen yrittäjille tukea ja työkaluja uusien yritysideoiden kehittämiseen ja kestävän kasvun saavuttamiseen sekä kansainvälisten verkostojen luomiseen. Startup-valmennusten tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Roihu-hankkeen viime syksynä järjestämä Yrittäjän Digitaidot -valmennus sai hyvän vastaanoton ja vastaavia pienempiä yritysten toimintaa tehostavia valmennuskokonaisuuksia tullaan järjestämään myös lisää. Lisäksi muita tapahtumia ja tilaisuuksia on luvassa pitkin vuotta. Roihu on mukana järjestämässä mm. Exit Business -hankkeen lopputapahtumaa 19.2. Kulttuurikellarissa yhteistyössä Uusyrityskeskuksen kanssa. Tapahtumassa yritystoiminnasta luopuvat ja uudet yrittäjät voivat tavata toisiaan. Ohjelmassa on inspiroivia ja informatiivisia puheenvuoroja yrittäjyydestä sekä omistajanvaihdoksista.

Tulevista tapahtumista ja ajankohtaisista asioista tiedotetaan Roihu-hankkeen sivuilla (www.xamk.fi/roihu) sekä kaikille avoimessa Facebookin ROIHU-ryhmässä.

Roihu-hanketta koordinoi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Pienyrityskeskus ja rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus ESR-rahoituksella.

 

Lisätiedot:

Elina Pöllänen
Projektityöntekijä
Xamk Pienyrityskeskus, Savonlinnan kampus
P. 040 1447150
elina.pollanen@xamk.fi