Kymsoten torstaina 7.1. tekemän linjauksen mukaisesti Kymenlaakson etäopiskelusuositus koskee myös korkeakouluja. Xamkin Kouvolan ja Kotkan kampusten kaikki opiskelijat, siis myös tammikuussa aloittavat uudet opiskelijat, ovat etäopetuksessa 11.1. – 31.1.2021. Simulaatiot, laboraatiot ja pajatyöskentelyt järjestetään suojauksesta huolehtien.

Opiskelijat saavat tarkemmat ohjeet etäopetuksesta opintojaksojen opettajilta.

 

Mikkelissä ja Savonlinnassa hybridimalli

Mikkelin kampuksen liikunta- ja harrastetilojen sulkua jatketaan 23.1. saakka. Päätös on linjassa Mikkelin kaupungin harrastetiloja koskevan päätöksen kanssa.

Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla  kevätlukukauden opiskelu aloitetaan hybridimallilla. Tämä tarkoittaa, että osa opiskelijoista on lähiopetuksessa ja osa etänä.

Lähiopetuksessa Mikkelissä ja Savonlinnassa ovat 11.1.2021 alkaen tammikuussa 2021 aloittavat ryhmät ja  syksyllä 2020 aloittaneet ryhmät. Poikkeuksena tästä on Information Technology -koulutus, joka on etäopetuksessa.

Jatkavien opiskelijoiden teoriaopetus järjestetään etänä toistaiseksi.  Käytännön opetus eli esimerkiksi simulaatiot, laboraatiot ja pajatyöskentely tai muu vastaava harjoitus järjestetään suunnitelmien mukaisesti kampuksilla kaikille lähiopetuksena, ja niissä on suojainpakko.

 

Opiskelijat ja henkilökunta voivat lähettää koronaan liittyvät kysymykset osoitteeseen korona@xamk.fi.

Medialle lisätietoja antaa rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen, p. 050 312 5151