Xamkin Kotkan ja Kouvolan kampukset siirtyvät kaiken teoriaopetuksen osalta etäopetukseen 30.11. – 15.12.2020. Ohje koskee sekä tutkintoon johtavaa koulutusta että avoimen ammattikorkeakoulun ja täydennyskoulutuksen koulutuksia. Laboraatiot, simulaatiot ja muu käytännön harjoitus järjestetään aikaisempien suunnitelmien mukaisesti, ja niissä on suojainpakko.

Kymenlaakso on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen ja on uhka, että alue siirtyy viruksen leviämisvaiheeseen. Valtioneuvosto suositteli tänään etäopetukseen siirtymistä näillä alueilla.

Kotkan ja Kouvolan kampusten liikuntatilat suljetaan. Kirjastopalvelut ja Exam-tenttiakvaariot ovat avoinna. (vahvennettu teksti päivitetty 27.11.)

Xamkin ravintolapalvelut Kouvolan ravintola Pajassa ja Kotkan ravintola Junnussa ovat avoinna kyseisenä aikana. Ravintolapalveluihin voi tulla muutoksia ko. aikana.

Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opetus jatkuu hybridimallilla.

Hybridimalli jatkuu maaliskuulle

Xamk päätti aiemmin tällä viikolla, että opetuksen nykyistä hybridimallia jatketaan 7.3.2021 saakka kaikilla kampuksilla. Myös Kotkan ja Kouvolan kampukset palaavat hybridimalliin 16.12. alkaen.

Lähiopetuksessa ovat vuodenvaihteen jälkeen:

  • tammikuussa 2021 aloittavat ryhmät ja
  • syksyllä 2020 aloittaneet ryhmät.

Poikkeuksena ovat syksyllä 2020 ja tammikuussa 2021 aloittavat ryhmät seuraavissa koulutuksissa: Information Technology, Environmental Engineering, Digital International Business, International Business Management. He opiskelevat etänä toistaiseksi.

Etäopetuksessa ovat vuodenvaihteen jälkeen:

  • tammikuussa 2020 aloittaneet ja
  • kaikki sitä aiemmin aloittaneet ryhmät.

Käytännön opetus eli esimerkiksi simulaatiot, laboraatiot ja pajatyöskentely tai muu vastaava harjoitus järjestetään suunnitelmien mukaisesti kampuksilla lähiopetuksena, ja niissä on suojainpakko. Jatkavien opiskelijoiden teoriaopetus järjestetään edelleen etänä toistaiseksi.

Xamkin henkilökunta on etätyössä toistaiseksi kaikissa tehtävissä, joissa se on mahdollista. Henkilökuntaa koskee Työturvallisuuslakiin perustuva määräys käyttää aina kasvomaskia tai -suojainta kampuksilla.

Xamk suosittaa vahvasti, että myös opiskelijat käyttäisivät maskia aina ollessaan kampuksilla. Jos koronatilanne ahdistaa tai opinnot eivät suju, opiskelijoita auttavat opiskeluhyvinvoinnin asiantuntijat.

Xamk kannustaa henkilöstöä ja opiskelijoita noudattamaan viranomaisten antamia ohjeita koronatartuntojen ehkäisemiseksi sekä kampuksilla että vapaa-ajalla.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk
rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen
heikki.saastamoinen@xamk.fi, 050 312 5151