Kouvola Game Parade eli KGP on koko perheen maksuton pelitapahtuma, joka tarjoaa yhteisöllistä tekemistä pyhäinpäivään. Kouvola Game Parade tutustuttaa eri ikäiset kävijät pelien ja pelillisyyden moniin mahdollisuuksiin.

Tapahtumassa voi kokeilla erilaisia pelejä, pelien suunnittelua, koodausta ja vaikkapa logistiikkasimulaattoria. Erilaiset työpajat ruokkivat luovuutta ja kannustavat itseilmaisuun.
Ohjelmassa on muun muassa kiertotalousbingo ja tarinapaja lapsille.

Tapahtumapäivässä pääsee tutustumaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin pelialan osaamiseen ja eri hankkeiden tuloksiin. Tekniikasta kiinnostuneille tytöille suunnatussa Girls just wanna tech -koodauspajassa tutustutaan pelien tekemiseen, luoviin IT-aloihin ja kokeillaan koodausta. Hamina 1810 ja Versus-peleihin voi tutustua hyötypelinurkassa.

Esimerkiksi AR-sovellusten ja simulaattorin rinnalla voi kokeilla flipperiä. Myyjäiset tarjoavat mahdollisuuksia tehdä jouluostoksia.

Höppänätonttu leikittää ja laulattaa koko tapahtuman ajan! Ohjelmaa on puolen tunnin välein päärakennuksella ja ulkona.

Tapahtuman järjestää Xamkin Luovien alojen tutkimusyksikön Summa – pelillistetty vertaisauttaminen nuorten työllistymisessä ja Digitaaliset ja pelilliset ratkaisut luovan hyvinvointitalouden edistämiseen -hankkeet. Hankkeita rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja Hämeen ELY-keskus sekä Kymenlaakson liitto ja Euroopan aluekehitysrahasto.

Aika ja paikka: lauantai 2.11. klo 10-16, Paraatikenttä 7, Kouvola 

Tapahtuman ohjelma:

www.xamk.fi/tapahtumat/kouvola-game-parade-kgp/

www.facebook.com/events/428389641197996/


Tapahtumassa ovat esillä mm.

Kouvolan seudun ammattiopisto, Parik-säätiö, Anjalan kartanon uusi aika -hanke, Haminan teinisirkus ja Circus Maximus –hanke, Haapaharju Melody, Hopeakuula ry, Kouvolan matkailuoppaat, VisitKouvola, Aviador kustannus, Kustannus Aarni, Reuna kustantamo ja kirjakauppa, Samsa oy, Kouvolan Animalia, Kouvolan seudun eläinsuojeluyhdistys, Luoma design, Puoti maalla sekä yksityiset käsityöläiset ja myyjät, Kouvolan lakritsi, Lautapelit.fi, Tactic sekä hankkeet VERSUS: Tupakkatuotteisiin liittyviin nuorten vertaisuskomuksiin vaikuttaminen pelillisin ja kuvallisin menetelmin ja Girls just wanna have FUN-damental IT-skills.

 

Lisätietoja:
TKI-asiantuntija Laura Lehtinen, laura.lehtinen@xamk.fi, p. 044 702 8451