Xamkin opiskelija Samuli Hilska
Xamkissa data-analytiikkaa opiskeleva Samuli Hilska esitteli Kouvolan Asuntomessuilla 2019 Villa Elementiä koko tapahtuman ajan.

Eilen 11.8.2019 päättyneillä Kouvolan Asuntomessuilla vieraili noin 114 000 kävijää! Tämä suurtapahtuma tarjosi opiskelijoillemme ainutkertaisen oppimisympäristön, jossa he pääsivät verkostoitumaan ja oppimaan oikeissa työelämäprojekteissa. Myös Xamkin henkilökuntaa ja TKI-hankkeita oli mukana messuja toteuttamassa.

Yksi suurimmista yhteistyöprojekteista toteutettiin Elementit-E Oy:n asuntomessukohteessa Villa Element. Xamkin opiskelijoita oli mukana Villa Elementin sisustuksen ja talotekniikan suunnittelussa sekä esittelemässä kohdetta messukävijöille.

Data-analytiikkaa Xamkissa opiskeleva Samuli Hilska oli esittelijänä Villa Elementissä messujen alusta lähtien.

– Kohdetta oli mukava esitellä ja sain hyvää kokemusta. Messukävijöitä riitti! En odottanut, että vilskettä olisi niin paljon. Paljon myös esitettiin kysymyksiä – ihmisiä kiinnosti rakennustekniikka ja pienetkin yksityiskohdat, Samuli summaa.

Xamkin asuntomessuihin liittyvää yhteistyöprojektien kokonaisuutta hallinnoi yritysyhteistyökoordinaattori Heta Vilén. Hän pääsi katsomaan aitiopaikalta projektien etenemistä ja tuloksia. Mukana oli opiskelijoita useilta aloita: sisustusarkkitehtuurista ja kalustesuunnittelusta, talotekniikasta, energiatekniikasta, vanhustyöstä, muodista ja puvustuksesta sekä liiketaloudesta.

– Opiskelijoillemme kesän asuntomessut ovat tuoneet ainutlaatuisen mahdollisuuden näyttää ja kasvattaa omaa osaamistaan, Heta iloitsee ja kertoo messuyhteistyön onnistuneen hyvin.

– Työelämäyhteistyö Asuntomessuilla oli menestyksellistä. Olemme saaneet paljon kiitosta niin kävijöiltä, opiskelijoilta kuin kumppaneiltammekin. Opiskelijatöiden esittelyjen kautta on tullut uusia yhteistyöaloitteita  ja olemme vahvistaneet myös tulevaa yhteistyötä kumppaniemme kanssa. Myös yhteistyö Kouvolan Seudun Ammattiopisto KSAOn kanssa syveni ja tulevalle syksylle olemme jo kaavailleet uusia yhteisiä projekteja, Heta jatkaa.

Opiskelija ja promoottori Emilia Kanden Xamkista ja Paulus Ranta KSAOsta esittelivät oppilaitoksiaan asuntomessukävijöille yhteisellä esittelypisteellä, jonka suunnittelivat Xamkin sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun opiskelijat Riina Santala ja Krista Lintumäki.
Opiskelija ja promoottori Emilia Kanden Xamkista ja Paulus Ranta KSAOsta esittelivät oppilaitoksiaan asuntomessukävijöille yhteisellä esittelypisteellä, jonka suunnittelivat Xamkin sisustusarkkitehtuurin ja kalustesuunnittelun opiskelijat Riina Santala ja Krista Lintumäki.

Laajaa näkyvyyttä Xamkille

Xamk näkyi vahvasti koko messualueella. Villa Elementin lisäksi opiskelijat olivat mukana Virkkulankylä-messukohteessa sekä Taideruukin oheiskohteessa. KSAOn kanssa Xamkilla oli yhteinen, muotoilun opiskelijoidemme suunnittelema esittelypiste Villa Elementin autotallissa. Kouvolan kampuksen muotoilijoiden yhteisö Virta pystytti messuille showroomin, josta oli myynnissä muotoilun opiskelijoiden suunnittelemia tuotteita.

Xamkin TKI-hankkeista Up Action, Luova yritysgeneraattori, CityDrivers ja Contents for Cross-Cultural Events – C3E osallistuivat messujen toteuttamiseen. Myös useita Xamkin alumneja oli rakentamassa ja sisustamassa asuntomessukohteita.

Lisätietoa on tarjolla Xamkin asuntomessusivuilla.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
yritysyhteistyökoordinaattori Heta Vilén, 044 702 8973, etunimi.sukunimi@xamk.fi

Xamkin opiskelijat asuntomessuilla: yhteisöllisyyttä senioreille ja nuoren perheen Villa Element, tiedote 18.6.2019

Heta Vilén (edessä neljäs vas.) vieraili 6.8.2019 yhdessä KSAOn ja Xamkin asuntomessutyöryhmien ja Xamkin opetuksen johtoryhmän kanssa Villa Elementissä. Isäntänä toimi Elementit-E Oy:n toimitusjohtaja, rakennusneuvos Veli Hyyryläinen (takana kolmas vas.).