Inga Aldén opiskelee toista vuotta muotia ja puvustusta Xamkissa. Hänen mallistonsa inspiraationa on soul-musiikki ja etenkin genren vahvat naislaulajat. Asut ovat esillä INTRO-muotinäytöksessä Xamkin Kouvolan kampuksella 14.11.2018.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun muodin ja puvustuksen opiskelijat järjestävät INTRO-muotinäytöksen

keskiviikkona 14.11.2018 klo 18
Xamkin Kouvolan kampuksen Paja Galleriassa, Kuuselankatu 1.

Muotinäytös on osa perinteistä yhteistyötä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Pietarin Valtiollisen Teknologian ja Designin Yliopiston (St. Petersburg State University on Industrial Technologies and Design SUITD) välillä. Esillä on molempien korkeakoulujen opiskelijoiden suunnittelemia mallistoja.

Näytös on kaikille avoin ja maksuton.

Suunnittelua ilman rajoja

Näytökseen tulevien asujen yhteisenä inspiraationa on toiminut musiikki.

– Opiskelijat haluavat mallistoa suunnitellessaan vapautta, suunnittelua ilman minkäänlaisia rajoitteita. Musiikki-teema on mielestäni mahdollistanut sen täysin. Teema on myös innoittanut osan opiskelijoista siirtymään oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, ja he ovatkin käyttäneet mallistonsa inspiraationa itselleen vieraita tyylilajeja, kertoo asuja muotinäytökseen suunnitellut Inga Aldén Xamkista.

Xamkin opiskelijoille muotinäytös on osa vapaavalintaista opintojaksoa, joka toteutetaan kansainvälisenä yhteistyönä SUITD:n kanssa. Opintojakso järjestetään vuosittain ja se on kovassa suosiossa opiskelijoiden keskuudessa.

– Suurin osa muodin ja puvustuksen opiskelijoista odottavat kaikkein eniten malliston suunnittelua tälle opintojaksolle! Haasteena on tietysti kaikille opiskelijoille malliston toteutus muiden opintojen ja työn ohella, sillä vaatteet tehdään pääasiassa omalla ajalla ja iltaisin. Työtä on paljon, mutta se kannattaa, sillä tästä on oppinut todella paljon tulevaa uraa ajatellen, Aldén pohtii.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Tietoa näytöksestä:
Opiskelija Emmi Kortelainen, emmi.kortelainen@edu.xamk.fi
Opiskelija Minttu Mäkilä, minttu.makila@edu.xamk.fi

Opiskelija Inga Aldén, ingaalden@gmail.com

Opetus ja kansainvälinen yhteistyö:
Lehtori Seija Kiuru-Lavaste, seija.kiuru-lavaste@xamk.fi, 044 702 8356