LEHDISTÖKUTSU

Kutsumme median edustajat Nuorten valtakunnallisen ruokainnovaatiokilpailun – Ruokaoivallus – palkintojen jakotilaisuuteen ke 29.3. klo 14.15 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululle, Mikkelin kampukselle, Patteristonkatu 2, Mikpoli, Kuitula-tila.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) järjesti Etelä-Savon ruokaviesti -hankkeessa nuorten valtakunnallisen ruokainnovaatiokilpailun. Kilpailu onnistui todella hyvin, sillä kilpailuun tuli 87 työtä ympäri Suomen. Niiden laatimiseen osallistui lähes 120 henkilöä. Eri alojen asiantuntijoista koostunut arviointiraati valitsi kolmen sarjan parhaimmiston. Palkittavat työt ovat innovatiivisia, nykyisiin ruokatrendeihin sopivia sekä edistävät niin eteläsavolaista kuin koko Suomen elintarviketuotantoa.

– Ruokainnovaatiokilpailun tavoitteena oli innostaa nuoria ruoanlaittoon ja erityisesti lähiruoan käyttöön. Tavoitteena oli saada ruoanvalmistukseen poikkitieteellistä otetta, joten kilpailuun toivottiin ideoita laajasti eri alojen opiskelijoilta. Tämä toteutui hyvin, sillä kilpailutyöt ovat eri puolilta Suomea ja laajasti monen alan opiskelijoilta, projektipäällikkö Taina Harmoinen Xamkista toteaa.

Palkittavat henkilöt tulevat Lahdesta, Espoosta, Helsingistä, Vantaalta, Turusta, Hämeenlinnasta, Seinäjoelta ja Tampereelta. Kunkin sarjan voittaja saa kilpailun yhteistyökumppaneilta 1000 euron tunnustuspalkinnon ja kahdelle seuraavalle on tuotepalkinnot.

Kilpailun arviointiraatiin kuuluivat Marika Rikkonen HKScan Finlandista, Mika Marttinen Metokselta, Satu Nieminen ja Mika Korhonen Suur-Savon Osuuskaupasta, Päivi Töyli Turun yliopiston Brahea-keskuksesta, Risto Laiho Suomen Pakkausyhdistyksestä, Riitta Kaipainen Ekoneum ry:stä, Kirsi Mutka-Paintola Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisista sekä Teija Rautiainen, Markku Rossi, Miia Savolainen  ja Taina Harmoinen Kaakkois-Suomen ammattikorkeasta.

Etelä-Savon ruokaviesti -hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Etelä-Savon Ely-keskus. Hanketta toteuttaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin ja Luonnonvarakeskuksen kanssa.

Lisätietoja:
Taina Harmoinen, projektipäällikkö, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, p. 040 662 5560, taina.harmoinen(at)xamk.fi,
www.xamk.fi/ruokaviesti, http://www.ruokaoivallus.fi/