Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu järjestää yleisöluentosarjan Venäjä tänään ja huomenna, jossa kuullaan puheenvuoroja suomalaisen yhteiskunnan näkyvillä paikolla toimivilta henkilöiltä, joilla on joku ammatillinen suhde tai näkemys Venäjään.

Seuraava luento järjestetään Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Savonlinnan kampuksella tiistaina 21.11.2017 klo 13-15. Luennoitsijaksi saapuu Venäjän kielen ja kirjallisuuden emeritusprofessori Arto Mustajoki.

Ehkä maailman suurin ongelma on se, että ihmiset eivät ymmärrä toisiaan. Se johtaa pieniin kömmähdyksiin arkielämässä ja vakaviin konflikteihin kansojen välillä. Arto Mustajoki auttaa meitä ymmärtämään venäläisiä kertomalla venäläisestä mielestä.

Mustajoki on tehnyt elämäntyönsä Helsingin yliopiston venäjän kielen ja kirjallisuuden professorina. Joulukuussa 2017 häneltä ilmestyi kirja Myrsky vodkalasissa: kirjoituksia Suomesta, Venäjästä ja elämästä. Mustajoki on kansainvälisen venäjänopettajien assosiaation varapresidentti ja Moskovan valtionyliopiston kunniaprofessori. Hänen kirjansa Kevyt kosketus venäjän kieleen sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2013.

Luento järjestetään Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Savonlinnan kampuksella, Savonniemenkatu 6, auditorio SA140. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Venäjä-osaaminen on osa Xamkin strategiaa ja kaikkea toimintaa.  Yksi tapa kehittää ja lisää opiskelijoiden, henkilökunnan ja maakuntien asukkaiden ja elinkeinoelämän Venäjä-osaamista on  tarjota asiantuntijaluentoja Venäjään liittyvistä teemoista.

Lisätietoja: vararehtori Mirja Toikka, puh. 044 702 8372