Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ympäristöteknologian opiskelijat järjestävät Maailman ympäristöterveyspäivänä tapahtuman Mikkelissä.

Kimmo Tiilikainen.Teemana on ilmastonmuutos ja sen haasteisiin sopeutuminen. Teemasta järjestetään paneelikeskustelu, jossa mukana ovat mm. Mikkelin seudun ympäristöpalvelut, Etelä-Savon ELY-keskus ja Etelä-Savon maakuntaliitto.

Ennen varsinaista paneelia valtiosihteeri, entinen ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen alustaa aiheesta Skype-yhteydellä.

Tapahtuman tarkoituksena on lisätä tietämystä ilmastonmuutoksen aiheuttamista muutoksista, niiden terveysvaikutuksista sekä synnyttää ajatuksia siitä, kuinka muutoksiin voidaan etukäteen valmistautua Suomessa ja Mikkelin seudulla.

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille ja se järjestetään torstaina 26.9. klo 13-15 Xamkin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, Kampussali A.

Maailman ympäristöterveyspäivä on kansainvälisen ympäristöterveysliiton (International Federation of Environmental Health, IFEH) vuosittain koordinoima tapahtuma, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ympäristöterveyteen liittyvistä kysymyksistä.

 

Lisätietoja:

https://www.ifeh.org/wehd/

ympäristöteknologian opiskelija, projektipäällikkö

Sari Hämäläinen, 040 542 1664, asaha017@edu.xamk.fi